Izbornik

Prof. dr. sc. Dragan Primorac u velikom intervjuu za Croatians Online

Prof. dr. sc. Dragan Primorac za Croatians Online govori o radu kongresa u kojem će sudjelovati četiri dobitnika Nobelove nagrade.

U prvom intervjuu za Croatians Online, naš prof. dr. sc. Dragan Primorac govori o kongresu „13th ISABS Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine” koji će se održati u Splitu od 17-20. lipnja 2024. godine. Kongres organiziraju International Society for Applied Biological Sciences (ISABS), čuvena američka Mayo Clinic, Specijalna bolnica Sv. Katarina u partnerstvu s Američkom akademijom za forenzičke znanosti, Hrvatskom liječničkom komorom, Sveučilištem u Splitu, Institutom za antropologijom. U radu dosadašnjih kongresa uključujući i nadolazeći u Splitu sudjelovalo je devet dobitnika Nobelove nagrade te više od 6.000 znanstvenika i 800-tinjak pozvanih predavača, ukupno iz 78 država, što je Republiku Hrvatsku odredilo kao jednu od najznačajnijih destinacija iz područja znanosti, zdravstva, inovacija i turizma.

Predviđene teme ovogodišnjeg kongresa uključuju nove oblike liječenja karcinoma (imunoterapija, liječenje CAR-T stanicama), farmakogenomiku, translacijsku i personaliziranu medicinu, staničnu terapiju, epigenetiku, gensku i molekularnu terapiju, molekularnu dijagnostiku, prenatalnu dijagnostiku, regenerativnu medicinu, primjenu matičnih stanica u liječenju, forenzičnu i komparativnu genetiku, forenzičnu fenotipizaciju, i DNA baze podataka, antropološku genetiku i dr.

U intervjuu prof. dr. Dragan Primorac također govori o velikoj podršci hrvatske znanstvene scene, ali i o nadolazećim događajima.

Pročitajte cijeli članak.Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba