Izbornik

Prof. Dragan primorac u Rusiji se susreo s čelnicima svjetske zdravstvene organizacije

St. Persburgh, 14.5.2018. Na poziv Svjetske zdravstvene organizacije u St. Petersburg-u, boravi prof.dr. Dragan Primorac koji je održao uvodno predavanje o budućnosti zdravstva i zdravstvene industrije.

Tijekom predavanja posebno se usredočio na značaj personalizirane medicine u dijagnostici, liječenju ali i prevenciji bolesti. “Prava  terapija  za pravog pacijenta u pravo vrijeme  je najjednostavnija definicija personalizirane medicine“, istaknuo je Primorac.  Ona je zasnovana  ne samo  na razumijevanju analize genoma,  proteina i glikana već i na razumijevanju utjecaja okoliša na ljudsko zdravlje sve u svrhu  pružanja rane dijagnostike te optimalnog liječenja.  Snaga  personalizirane medicine  se temelji na  poznavanju procesa na molekularnoj razini koji u konačnici omogućava i najbolji terapeutski pristup.  Sastavni dio personalizirane medicine postaje stanična terapija te regenerativna medicina koje zadnjih godina doživljavaju veliki  zamah. Tijekom izlaganja posebno je istaknuo model primjene mikrofragmentiranog masnog tkiva sa mezenhimalnim matičnim stanicama u svrhu liječenja osteoartritisa, a koji se s velikim uspjehom već niz godina provodi u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina.

 Uz čelnike Svjetske zdravstvene organizacije skup pozdravilo i vodstvo Ministarstva zdravstva Ruske Federacije te domaćin skupa Akademik Shlyakhto Evgeny Vladimirovich, direktor Almazov National Centre for Medicine, vodeće znanstvene institucije iz područja biomedicine Ruske Federacije.

Iz medija:

Jutarnji list

 

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba