Izbornik

Prof.dr.sc. Dragan Primorac prikazao je najznačajnije znanstvene radove o SARS-CoV-2 virusu

U članku pod nazivom "Mitovi i istine o koronavirusu" prof.dr.sc. Dragan Primorac prikazao je najznačajnije znanstvene radove o SARS-CoV-2 virusu i naveo citate tih radova. Vjerujemo da će članak pomoći mnogima da objektivno sagledaju COVID-19 bolest. Cjeloviti tekst izlazi uz Večernji list u ovu nedjelju.

Svi moraju shvatiti da se u ovoj fazi zaraza ne može spriječiti, no može se jako usporiti i tu je odgovornost svih nas. Svaki mjesec usporavanja širenja infekcije golemi je dobitak i nikako se ne smije dogoditi eksponencijalno širenje infekcije jer niti jedan zdravstveni sustav to ne može izdržati i dovest će do preopterećenja medicinskog osoblja i bolnica. Na žalost Italija je najbolji primjer navedenog.

Prave (provjerene) informacije Svi moraju shvatiti da se u ovoj fazi zaraza ne može spriječiti, no može se usporiti i tu je odgovornost svih nas. Svaki mjesec usporavanja golemi je dobitak i nikako se ne smije dogoditi eksponencijalno širenje infekcije jer nijedan zdravstveni sustav to ne može izdržati. Nažalost, Italija je najbolji primjer navedenog. Hrvatska je mobilizirana na svim razinama. Zdravstveno osoblje još jednom pokazuje golemu posvećenost i žrtvu u zaustavljanju širenja virusa, a odgovorni za sada pravovremeno obavještavaju javnost o svim mjerama.

Pročitajte više na linku Večernji list.

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba