Izbornik

Specijalna bolnica Sv. Katarina službena bolnica HOO-a

„Izuzetno sam ponosan i sretan da ova bolnica može ponuditi sportašima vrhunske usluge, sve ono što sportaš treba na jednom mjestu i onda kada to sportaš traži. Dakle, pravovremenu, točnu dijagnostiku, dobro liječenje i izvanrednu rehabilitacija“ rekao je ravnatelj bolnice Igor Borić.

„Jako smo sretni što možemo reći da smo osigurali vrhunsku zdravstvenu zaštitu našim sportašicama i sportašima kroz jednu ustanovu koja je centar izvrsnosti, ne samo u Hrvatskoj već i u ovom dijelu Europe i koja raspolaže ne samo vrhunskom opremom i stručnjacima nego i znanjem koje malo tko ima na ovim prostorima. Nadam se da neće biti mnogo sportaša pacijenata, ali oni koji će doći imat će svjetski tretman na najvišem stručnom nivou“ izjavio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.
 
„Sv. Katarina je srce, know how, to je hrvatski brand koji živi svjetski brand“ opisao je Dragan Primorac, predsjednik Upravnog vijeća bolnicu. „Kada svjedočite izvrsnosti kojoj svjedoči HOO, Hrvatski klub olimpijaca i svi vrhunski sportaši onda imate jednu beskrajno snažnu sinergiju“ dodao je, osvrnuvši se na suradnju sa sportskim sektorom.
 
Janica Kostelić, olimpijka i pomoćnica ministra za sport, i sama pacijentica bolnice Sv. Katarina, podsjetila je kako su povrede nažalost sastavni dio vrhunskog sporta. „Izlazili ste nama sportašima u susret, uvijek smo dobili adekvatnu pomoć. Mislim da će ugovor koji će danas potpisati HOO i Sv. Katarina donijeti još bolju suradnju te da će možda i sportaši doprinijeti u razvitku nekih novih saznanja u zdravstvu“ rekla je zaključno.
 
Konferenciji za medije prisustvovali su i Zoran Primorac, predsjednik Hrvatskog kluba olimpijaca, olimpijci Franjo Arapović, Dubravko Šimenc, Damir Škaro, Ana Šimić, taekwondaš Vedran Golec, bivši boksač Željko Mavrović te košarkaški trener Veljko Mršić.
 
HOO je ovom suradnjom učinio značajan iskorak u sustavnoj prevenciji, dijagnostici i liječenju hrvatskih sportaša. Specijalna bolnica za ortopediju, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sv. Katarina iz Zaboka europski je centar izvrsnosti s najmodernijom dijagnostičkom, terapeutskom i rehabilitacijskom infrastrukturom, prvenstveno za dijagnostiku i liječenje mišićno-skeletnih oboljenja, sportskih ozljeda, bolesti kralježnice te akutnih i kroničnih bolnih stanja. Bolnica je nositelj certifikata „The Leadnig Hospitals of the World“ čime se uključila u popis rijetkih europskih zdravstvenih institucija kojoj je dodijeljena ova prestižna nagrada.
 
Zahvaljujući svojim izvrsnim stručnjacima te odličnoj tehnološkoj opremljenosti, u Specijalnoj bolnici su se liječili i hrvatski olimpijci Ivica i Janica Kostelić, Sandra Perković, Blanka Vlašić, Ivano Balić, Ivo Karlović, Miranda Tatari, Marin Čilić, Josip Pavić i niz drugih. Liječnici ove zdravstvene ustanove voditelji su ili članovi zdravstvenih komisija i medicinskih timova HOO-a, Hrvatskog vaterpolo saveza, Hrvatskog stolnoteniskog saveza, Hrvatskog skijaškog saveza a bolnica je i službena zdravstvena ustanova niza hrvatskih sportskih klubova među kojima su NK Hajduk, GNK Dinamo, NK Split, NK Slaven Belupo, KHL Medveščak i RK Podravka. (hoo/msč)
 
Linkovi iz medija:

 
 
 
 

 

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba