Izbornik

Svečano potpisivanje Ugovora znanstvenika Bonus BioGroup i Specijalne bolnice Sv. Katarina

Specijalna bolnica Sv. Katarina i izraelski partneri pokreću projekt stanične terapije i regenerativne medicine na globalnoj razini

U Specijalnoj bolnici Sv. Katarina, u prisustvu brojnih znanstvenika iz Izraela i Hrvatske, svečano je potpisan Ugovor o strateškoj suradnji i zajedničkom nastupu na globalnom tržištu, prvenstveno SAD-a, Specijalne bolnice Sv. Katarina, europskog lidera u implementaciji personalizirane medicine u kliničku praksu i Bonus BioGroup, vodeće izraelske biotehnološke korporacije koja se posebno bavi uzgojom mezenhimnih matičnih stanica (MSC) i tkivnim inženjeringom.

Strateški Ugovor o partnerstvu fokusiran je na zajedničkom razvoju novih tehnologija iz područja personalizirane (precizne) medicine, posebice razvoju stanične terapije u liječenju osteoartritisa, COVID-19 i drugih oboljenja, kao i razvoju novog koncepta laboratorijske proizvodnje tkiva, posebice koštanog tkiva. Pritom su Izraelski i hrvatski znanstvenici najavili pokretanje zajedničkih istraživanja gdje će primijeniti „aktivirane“ mezenhimne matične stanice, koje su bitno potentnije od nativnih MSC u svrhu liječenja degenerativnih oboljenja i oštećenja hrskavičnog tkiva.

Ugovor je u ime Bonus BioGroup potpisao predsjednik Uprave dr. Shai Meretzky, a u ime Specijalne bolnice Sv. Katarina ravnatelj Bolnice prof. dr. sc. Igor Borić. Tijekom tiskovne konferencije nazočnima su se obratili prof. dr. Dragan Primorac, predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sv. Katarina, predsjednik Uprave Bonus Biogroup dr. Shai Meretzky, potpredsjednik Bonus Biogroup dr. Tomer Bronshtein te veleposlanik Izraela g. Ilan Mor.


Iz medija:

Jutarnji list

Večernji list

Slobodna Dalmacija

Tportal

Glas Istre

N1

Index

24 sata

HRT


Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba