Izbornik

U Sv. Katarini pokrenut Centar izvrsnosti za dermatologiju

Centar za dermatologiju pacijentima će omogućiti kompletnu brigu u dijagnosticiranju i liječenju svih dermatoloških stanja i to kod svih dobnih skupina.

Dermatologija je grana medicine koja uključuje istraživanje, dijagnostiku te liječenje kože i svih stanja vezanih uz kožu. S obzirom na to da je koža naš najveći, a ujedno i najvidljiviji organ, njena zaštita od ozljeda, infekcija i vanjskih utjecaja izuzetno je važna. Koža je senzorni organ, služi kao zaštita od mikroorganizama, regulira tjelesnu temperaturu, ima aktivnu ulogu u imunološkom sustavu te štiti od bolesti. Kada je u pitanju zaštita kože, najviše pažnje u današnje vrijeme posvećuje se zaštiti kože od učestalog i prekomjernog izlaganja sunčevim zrakama i mogućnosti nastanka melanoma.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, od nekog oblika raka kože godišnje u svijetu oboli 2-3 milijuna ljudi, od čega oko 160 000 ljudi oboli od najzloćudnijeg među njima, a 41 000 od istoga umre. U Hrvatskoj je, prema posljednjim dostupnim podatcima Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, broj novooboljelih od melanoma 926, od čega je njih 211 umrlo, a njegova učestalost dramatično raste. Iako je u Hrvatskoj broj dijagnosticiranih slučajeva na razini europskog prosjeka, zabrinjava činjenica da je stopa smrtnosti čak za 50% veća od prosječne stope smrtnosti za države Europske unije. Prema dostupnim statističkim podacima, jedna od pet osoba do dobi od 70 godina starosti razvit će neki oblik raka kože, pri čemu se melanom ubraja u najzloćudnije tumore kože. Iako se melanom javlja u samo 4-5% svih oblika raka kože, odgovoran je za čak 80% smrtnih slučajeva, a prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, u 80% bolesnika nastaje na mjestu pigmentacije, odnosno mjestu na kojem se nalazi madež. Ono što je posebno zabrinjavajuće jest činjenica da su učestalost i smrtnost od melanoma u velikom porastu diljem svijeta, pri čemu je stopa rasta učestalosti veća nego kod bilo koje druge vrste raka – broj bolesnika udvostručava se svakih 8-9 godina u većini europskih zemalja, a dodatna uznemiruje činjenica da bolest pogađa i mlađe osobe te što se otkriva u uznapredovaloj fazi. No, uz redovite samokontrole i preventivne preglede dermatologa, moguće je rano otkrivanje i pravovremeno dijagnosticiranje melanoma, što je ključno za njegovo uspješno liječenje. Ranim prepoznavanjem sumnjivih promjena na koži, u najranijoj fazi bolesti šanse za izlječenje su velike te rastu i do 100%.

Osim samog pregleda madeža, dermatologija je izuzetno važna grana i za preglede, dijagnostiku i liječenje drugih postojećih ili novonastalih promjena na koži te na vlasištu, noktima i vidljivim sluznicama. Specijalna bolnica Sv. Katarina prepoznala je ove potrebe pacijenata te sukladno tome pokrenula novi Centar za dermatologiju u sklopu kojeg pružamo kompletnu brigu u dijagnosticiranju i liječenju svih dermatoloških stanja te kod svih dobnih skupina, a iz tri područja dermatologije:

  • Opća dermatologija
  • Estetska dermatologija
  • Dermatološka kirurgija

U Sv. Katarini svakom pacijentu osiguravamo profesionalan i individualan pristup, a o zdravlju vaše kože brinemo uz pomoć najmodernije dermatološke opreme te vrhunskih metoda dijagnostike i liječenja stanja kože, kose i noktiju. Ukoliko ste primijetili bilo kakvu promjenu na koži, javite se s povjerenjem u naš novi Centar za dermatologiju, gdje vam na raspolaganju stoji stručna i iskusna Snježana Komadina, dr. med., specijalist dermatologije i venerologije. Dr. Komadina 7 godina zaredom proglašena je Najdoktoricom po izboru pacijenata iz područja dermatovenerologije.


Snježana Komadina, dr. med., specijalist dermatologije i venerologije.jpg

Dr. Snježana Komadina u svom radu vješto i kvalitetno uklanja madeže, melanome, karcinome kože te provodi ostale korektivne kirurške zahvate. Odlične rezultate postiže i u estetskoj medicini i aplikaciji dermalnih filera, botoxa, uljepšavanja matičnim stanicama – PRP, mezoterapiji, tretmanima kod gubitka kose, kao i kod drugih estetskih metoda koje su trenutno popularne u području estetske medicine u svijetu.

Uz svakodnevni rad, posebnu pažnju posvećuje svom usavršavanju iz svih segmenata dermatologije i venerologije, s posebnim naglaskom na praćenje trendova iz estetske medicine. Njezina komunikativnost omogućava joj laku uspostavu veze s djecom koju često liječi, i to od raznih oblika alergijskih bolesti, psorijaze i psorijatičnog artritisa.

Brinite o svojoj koži i javite nam se s povjerenjem za dogovor termina u našem Centru za dermatologiju!

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba