Izbornik

Večernji.hr. Još jedna nagrada za Specijalnu bolnicu Sv. Katarina

“European Business Award” godinama podržavaju poslovni lideri, akademska zajednica, političari i druge javne osobe širom Europe, a ove godine natjecanje je okupilo preko 33 tisuće kompanija iz 34 države. Nezavisna komisija, nakon prve faze natjecanja, izabrala je hrvatsku bolnicu Sv. Katarina u kategoriji “Customer Focus”, i to na temelju ključnih kriterija koje se ovom nagradom vrednuju, poput uspjeha, inovacija i etike u poslovanju.

Odlukom komisije, Specijalna bolnica Sv. Katarina plasirala se u drugi krug natjecanja, u kojem će o pobjedniku odlučiti javno glasovanje te analiza video prezentacije svake pojedinačne institucije.
 
Ključan aspekt rada svake zdravstvene institucije je odnos prema klijentu te je upravo nominacija Specijalne bolnice u kategoriji Customer Focus posebno priznanje. Nezavisna komisija, sastavljena od ekspertnih stručnjaka prepoznala je način na koji Sv. Katarina ostvaruje poslovne uspjehe stavljajući pacijenta u samu srž poslovanja.
 
O ugledu “European Business Award” najbolje govori podatak da su u nezavisnoj komisiji koja je sve ove godine odlučivala o nominacijama bili: Karel De Gucht (bivši povjerenik EU za trgovinu) ), Yves Leterme (bivši Belgijski premijer), Jose Aznar (bivši premijer Španjolske), Arnold Rüütel (bivši predsjednik Estonije), Emil Constantinescu (bivši predsjednik Rumunjske), Petar Stoyanov (bivši predsjednik Bugarske), Gilbert Ghostine (direktor Diageo Continental Europe).
 
Specijalna bolnica za ortopediju, kirurgiju, internu medicinu, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sveta Katarina u Zaboku europski je centar izvrsnosti s najmodernijom dijagnostičkom, terapeutskom i rehabilitacijskom infrastrukturom. Bolnica je članica prestižne obitelji The Leading Hospitals of The World, nastavna je baza Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Osijeku i Sveučilišta u Rijeci i u njoj se educiraju studenti medicinskih fakulteta kao i sveučilišnih studija sestrinstva iz Hrvatske i inozemstva.
 
U lipnju 2015. godine International Certification Association (ICERTIAS) Specijalnu bolnicu Sveta Katarina, proglasio je najboljom privatnom bolnicom u Republici Hrvatskoj. Također, u ocjenjivanju najboljih brendova u Hrvatskoj Sv. Katarina je u kategoriji medicina ostvarila status Superbrands u 2016. godini. O vrijednosti Superbrands projekta, čija je matična kuća u Velikoj Britaniji, najbolje govori podatak da projekt uspješno djeluje 20 godina u 88 država svijeta, a nominacija je vezana uz 2 neovisna istraživanja koja ocjenjuju ključne značajke “branda”: kvalitetu, različitost, pouzdanost i emotivni učinak.
 
Međunarodna suradnja s vodećim zdravstvenim institucijama poput Unfallkrankenhaus-Berlin, Carolinas Pain Institute, itd. Sv. Katarini daju golemu međunarodnu prepoznatljivost. Posebno je značajan projekt koji bolnica provodi u suradnji s International Society of Applied Biological Sciences (ISABS) te čuvenom američkom Mayo Clinic i Penn State University u organizaciji jednog od najprestižnijih znanstvenih događaja 2017 “Tenth ISABS Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine”. U čijem radu sudjeluje petero dobitnika Nobelove nagrade
 
Izvor: vecernji.hr
Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba