Izbornik
Centri izvrsnosti -> Dentalna medicina -> ClearCorrect

ClearCorrect

Jednostavna i cijenom pristupačna metoda ispravljanja zubi

ClearCorrect je prozirni aparatić Straumann grupe, švicarske tvrtke prepoznate po kvaliteti, preciznosti i inovacijama, a ponajviše poznate kao globalni lider u implantologiji, čije implantate i sami koristimo u svakodnevnom radu. Sam brend aparatića je nastao 2006. godine kada je stomatolog, dr. Willis Pumphrey, koji je imao preko 400 pacijenata trebao završiti terapiju clear alignerima, ali nije imao nikoga tko će ih izraditi za njega. Stoga je sam odlučio osnovati tvrtku koja će za njega izrađivati alignere te je ClearCorrect počeo rasti kao proizvod te je sada sastavnica Straumann grupe.

Protokol za ClearCorrect je isti kao i kod ostalih prozirnih aparatića - dijagnostika i dogovor s pacijentom, uzimanje otisaka, dizajn terapije, vizualizacija, predaja alignera, nošenje i retencija.

ClearCorrect ili prozirni aparatić za zube je metoda ispravljanja zuba bez upotrebe tradicionalnih žica i bravica. ClearCorrect aparatić za zube koristi tanke prozirne udlage (alignere) za brzo i jednostavno ispravljanje zuba koje su ujedno i posebno formulirane, sastoje se od plastike odobene od strane FDA-a, nemaju BPA te su ekološki prihvatljive.

PREDNOSTI:

  • Potpuno slaba ili nikakva primjetnost aparatića, za razliku od standardnih bravica
  • Bolje i lakše održavanje higijene
  • Kraće vrijeme terapije ispravljanja zubi – otprilike godinu dana nošenja aparatića
  • Bolji uvid u stanje zubi – lakše je uočiti bilo kakve promjene (karijes i slično)
  • Kontrolirana terapija uz pomoć skeniranja zubi
  • Udobnost prilikom nošenja alignera

ClearCorrect aligneri razlikuju se od Invisalign alignera po pristupačnijim cijenama te su idealni za jednostavnije do umjereno teške slučajeve, stoga su idealna terapija za pacijente koji nemaju izrazito teške anomalije, a žele imati lijepe i zdrave zube uz pristupačnu cijenu.

Alignere je potrebno nositi 22 sata dnevno, 7 dana u tjednu, osim za vrijeme konzumacije hrane i pića, osobito pripaziti kod konzumacije vrućih napitaka. Koliko često osoba treba zamijeniti alignere i koliko mu je alignera potrebno tijekom postupka liječenja, ovisi o ozbiljnosti problema i vrsti tretmana koju pacijent odabire.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba