Izbornik
Centri izvrsnosti -> Dermatologija -> Botox tretmani

Botox tretmani

Što je Botox i kako se koristi?

Botox je najdjelotvorniji i najpopularniji estetski anti-ageing tretman u svijetu.

Riječ je o prirodnom, pročišćenom proteinu - botulinum toksinu - kojeg proizvodi bakterija Clostridium botulinum. Injekcija botoxa ubrizgava se u ciljane mišiće lica u malim dozama kako bi se zaustavilo stvaranje bora i tako usporili znakovi starenja. Dakle, on blokira živčane signale prema tim mišićima, što dovodi do smanjenja ili pak potpunog nestanka bora.

Kako Botox djeluje?

Prije svega, Botox se ističe svojom velikom učinkovitošću u prevenciji i smanjivanju bora, a bez potrebe za invazivnim kirurškim zahvatom.

Osim što uklanja sitne i duboke bore, on ujedno poboljšava konture očiju i cijeloga lica. Pritom se najčešće upotrebljava za zaglađivanje bora na čelu, bora „mrštilica“ i bora „smijalica“ oko očiju te bora oko usana. Također, Botoxom se mogu ukloniti i bore na nosu, podignuti obrve i kutovi usana, spustiti usne kod osoba kojima se previše vidi zubno meso, kao i suziti lice kod osoba s izraženom muskulaturom za žvakanje te zategnuti vrat i koža oko brade. Nakon tretmana Botoxom, koža izgleda svježe, odmornije i mlađe. Osim svega navedenog, izvrsni rezultati postižu se i kod aplikacije Botulinum toksina u pazuhe radi prevencije pojačanog znojenja (hiperhidroze).

Kako izgleda tretman Botoxom?

Tretman Botoxom je minimalno invazivan i gotovo bezbolan, a njegova aplikacija traje svega nekoliko minuta (10-15 min). Primjena je brza i jednostavna, pri čemu se koriste iglice najmanjeg mogućeg promjera, tzv. mikro iglice kojima se Botox inicira na željeno mjesto. Prije tretmana moguća je primjena kreme za ublažavanje boli, no igle su toliko tanke da za to praktički nema potrebe. Bitno je naglasiti kako Botox nije otrov, nego priroda organska tvar, u potpunosti bezopasna i bez dugotrajnih nuspojava.

Oporavak nije potreban, već se pacijent odmah nakon tretmana može vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Koliko traje učinak Botoxa?

Prvi učinak Botoxa vidljiv je 2-7 dana nakon tretmana te je lokaliziran na mjestima na kojima je Botox primijenjen, a trebao bi potrajati otprilike 3-6 mjeseci. Nakon primjene Botoxa, lice djeluje svježije, odmornije te poprima mladolik izgled, uz održavanje prirodnosti izgleda. 

Ako se tretmani redovito ponavljaju (2-3 puta godišnje), s vremenom se mišići smanjuju, što dovodi do produživanja i poboljšavanja estetskog učinka tretmana. Pritom je bitno naglasiti kako trajanje učinka jednokratnog tretmana varira od pacijenta do pacijenta.

Tko su kandidati za tretmane Botoxom?

Botox se preporučuje svim osobama koje žele smanjiti i/ili ukloniti bore na licu te osvježiti i pomladiti svoj izgled, što doprinosi povećanju osjećaja samopouzdanja te zadovoljstvu vlastitim izgledom. Može se početi primjenjivati već kod prvih znakova starenja, odnosno nakon 30. godine života.

Kako se liječi pojačano znojenje ili hiperhidroza Botoxom?

Botox se koristi i kao lijek kod slučajeva pojačanog znojenja ili hiperhidroze. To je jedan autoimuni poremećaj koji se očituje prekomjernim znojenjem u području pazušnih jama, kao i u području dlanova i tabana. Problem ne predstavlja uobičajeno, već prekomjerno znojenje koje dovodi do osjećaja nelagode, a može biti i estetski problem kod pacijenata. Primjenom Botulinum toksina tipa A postiže se reverzibilna blokada sekrecije žlijezda znojnica, zbog čega znojenje na tim regijama prestaje.

Učinak traje 4 – 6 mjeseci pa je tretman potrebno ponoviti.

Cijena Botox tretmana

Zatražite naš aktualni cjenik. Unesite svoju email adresu na linku Cjenik za dermatologiju te saznajte cijenu za tretman Botoxom. Poslat ćemo vam cijene naših usluga na email u najkraćem mogućem roku. Hvala vam na povjerenju

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba