Izbornik
Centri izvrsnosti -> Dermatologija -> Dermapen – lice, vrat, dekolte

Dermapen – tretman mikroiglicama

Što je dermapen?

Dermapen je jedan od najpopularnijih anti-age tretmana na svijetu, a osmišljen je za pomlađivanje kože prirodnim putem. Pomaže u liječenju stanja kože koju karakterizira gubitak elastičnosti i atrofija, a na način da stimulira prirodnu proizvodnju kolagena i elastina, čime potiče obnavljanje, zatezanje i pomlađivanje kože te smanjivanje izraženosti bora, ožiljaka i strija. Može se primijeniti na sve dijelove tijela (najčešće lice, vrat i dekolte, gornji dio kože šaka ili dorzalna strana šaka), a rezultat je vidljivo zategnuta i pomlađena koža.

Konkretno, tretman mikroiglicama koristi se za:

  • ublažavanje i smanjivanje bora
  • ublažavanje raznih vrsta ožiljaka (akne, operacija, opekotine)
  • ublažavanje strija
  • pomlađivanje i zatezanje kože
  • liječenje hiperpigmentacije (tamnih mrlja)
  • liječenje alopecije (pojačanog gubitka kose)
  • apsorpciju vitamina, lijekova i ostalih aktivnih nutrijenata
  • nakon smirivanja upale kože lica kod pacijenata s rozacejom, ovo je izvrsna metoda daljnjeg liječenja navedene kožne bolesti koja pacijentima predstavlja veliki estetski problem.

Kako izgleda tretman mikroiglicama?

Dermapen sadrži mnoštvo mikroiglica za jednokratnu upotrebu, a sam tretman temelji se na velikom broju kožnih uboda koji stvaraju tzv. mikrotraume na željenoj dubini kože. Time se stanice kože potiču na proizvodnju novog kolagena i elastina, važnih za cijeljenje, obnovu i poboljšavanje kvalitete kože. Ovim prirodnim procesom regeneracije koža se vidno pomlađuje.

U usporedbi s drugim proizvodima koji koriste mikroiglice, Dermapen ima poseban vertikalni kut uboda, što pospješuje efekt i smanjuje mogućnost oštećenja kože. Osim toga, zbog vertikalnog kuta uboda, mikroiglicama se puno bolje i sigurnije mogu tretirati neka teško dostupna mjesta poput kože oko očiju, nosa i usana.

Prije tretmana na lice se nanosi anestetska krema za ublažavanje bolnosti i nelagode. 

Nakon tretmana koža je blistava i svježa. Poslije tretmana uvijek slijedi ugodna masaža lica uz korištenje vrhunskih hranjivih preparata za kožu, što dodatno opušta pacijenta i čini ga zadovoljnim. Odmah po završetku tretmana pacijent se može vratiti redovitim radnim ili obiteljskim obavezama.

Duljina trajanja tretmana ovisi o površini kože koja se tretira te problematici koja se liječi. Za jedan tretman s pripremom i čišćenjem kože te umirujućom maskom nakon tretmana sveukupno je potrebno oko sat vremena, dok sam tretman iglicama traje u prosjeku 20 minuta.

Rezultati nakon tretmana mikroiglicama

S obzirom na to da je riječ o metodi koja potiče prirodne regeneracijske procese na točno određenoj dubini kože, rezultati dolaze s vremenom te se s vremenom poboljšavaju, tj. rezultati ne mogu biti vidljivi odmah. Procesi takve prirodne samoobnove događaju se i do godinu dana nakon zadnjeg tretmana mikroiglicama.

Zaključno, riječ je o vrlo efikasnoj nekirurškoj metodi, potpuno bez kontraindikacija i bilo kakvih komplikacija, pri čemu automatizirani pokreti i vibracije minimiziraju bol i nelagodu te osiguravaju brže vrijeme oporavka. Za postizanje najboljeg učinka, dermapen tretman treba ponavljati četiri do osam puta, otprilike svakih 4 do 6 tjedana.

Konačni rezultat je zaglađena, vidno osvježena i pomlađena koža. Uz tretman dermapenom, koristi se i mezoterapijski koktel koji je najpotrebniji koži, bilo da se radi o smanjenu hiperpigmentacije ili hidraciji kože koja je posebno potrebna nakon zimskih mjeseci kada suhi zrak od svih vrsta grijanja jako isušuje kožu.

Cijena tretmana mikroiglicama (dermapen)

Zatražite naš aktualni cjenik. Unesite svoju email adresu na linku Cjenik za dermatologiju te saznajte cijenu za tretman mikroiglicama (dermapen). Poslat ćemo vam cijene naših usluga na email u najkraćem mogućem roku. Hvala vam na povjerenju.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba