Izbornik
Centri izvrsnosti -> Dermatologija -> Mezoterapija

Mezoterapija

Što je mezoterapija i čemu služi?

Mezoterapija je neinvazivni tretman za pomlađivanje i regeneraciju kože kojim se vitamini, minerali, aminokiseline, antioksidansi i druge revitalizirajuće tvari ubrizgavaju direktno u srednji sloj kože – mezoderm – u kojem se nalaze sitne krvne žile. Navedene aktivne tvari neophodne su za intenzivnu hidrataciju i ishranu kože te dubinsku revitalizaciju, čime se značajno usporava proces starenja – ubrzava se metabolizam, ojačava postojeći i stvara novi kolagen i elastin, što koži vraća elastičnost, tonus i sjaj.

U početku se mezoterapija koristila u svrhu smanjena kroničnih bolova i liječenja drugih stanja, a danas je neizostavni estetski tretman koji se izvodi diljem svijeta. Tretman mezoterapije potpuno je prirodan, a najčešće se koristi za pomlađivanje lica, vrata i dekoltea, ali i šaka i tijela. Posebna regija je i vlasište, kada se ovaj tretman radi u svrhu oporavka kose kod alopecije - opadanja i gubitka kose. Konkretno, mezoterapija se primjenjuje u svrhu ublažavanje bora, zatezanja kože, posvjetljivanja hiperpigmentacijskih mrlja te kod rješavanja drugih estetskih problema.

Kako izgleda tretman mezoterapije?

Prije tretmana, mjesto koje će se tretirati namaže se lokalnim anestetikom. Nakon toga se detaljno dezinficira te se pomoću mikroinjekcija ubrizgavaju tzv. mezokokteli – aktivne supstance bogate različitim sastojcima prikladnim za određena stanja kože – poput hijaluronske kiseline, folne, oleinske i mliječne kiseline, vitamina A, C i E, ceramida, biljnih ekstrakata, kolagena, koktela koji rade lifting kože lica, a prema tipu kože. Dermatolog sukladno željama i dobi pacijenta te analizi stanja i potrebama kože određuje koji mezokoktel je za pacijenta najpogodniji. Primjerice, zrelija koža zahtijeva veću količinu hijaluronske kiseline od kože osoba u dvadesetim godinama života. S druge strane, suhoj koži potreban je potpuno drugačiji omjer sastojaka u odnosu na masnu kožu. Cilj je da se prilikom aplikacije aktivni sastojci površinskim ubodima ravnomjerno rasporede ispod kože.

Mezoterapija se provodi u više tretmana prema određenom planu terapije, a za optimalan učinak najčešće se radi 3-6 tretmana. Ovisno o sastojcima koktela koji se koriste, tretmani se provode u razmaku od 1 do 2 tjedna ili najkasnije mjesec dana. Kasnije se može dolaziti na održavanje postignutih rezultata. Održavanje se može raditi jednom u dva mjeseca ili s ponovnom serijom tretmana nakon 6 do 8 mjeseci. Ponavljanjem tretmana povećava se količina kolagena i smanjuje dubina bora, a samim time i popravlja tonus kože. Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana, no za najbolje rezultate potrebno je više tretmana, ovisno o tretiranoj regiji, dobi pacijenta te životnim navikama pacijenta.

Jedan tretman traje kratko, svega 30 minuta. Naravno, trajanje tretmana može varirati ovisno o veličini regije koja se tretira. Mezoterapija se može primjenjivati samostalno ili u kombinaciji s drugim estetskim tretmanima. Jedna takva kombinacija je i piling tretirane kože lica, vrata, dekoltea i šaka te potom tretman mezoterapije, nakon čega koža dobije posebni sjaj i zdrav izgled. Ovaj tretman je vrlo ugodan i popularan među pacijentima.

Zaključno, riječ je o posve sigurnom, minimalno invazivnom zahvatu bez nuspojava, koji je individualiziran te posebno prilagođen tipu i stanju kože. Pritom mimika i izražaji lica ostaju očuvani, a rezultat je napetija i svježija koža – otporna na štetne vanjske utjecaje te mladolikog izgleda.

Kome se preporučuje mezoterapija?

Mezoterapijom se postižu dobri učinci kod svih dobnih skupina. Započeti s tretmani mezoterapije može se već u kasnim dvadesetim godinama s ciljem prevencije starenja i pomlađivanja lica. Za ovaj tretman nikada nije kasno pa ga se često naziva i „serumom mladosti“, tj. mezoterapija će biti učinkovit tretman za vašu kožu u bilo kojoj životnoj dobi. Pritom je posebno korisna kod osoba sa suhom i tankom kožom kod kojih su izraženi znakovi stresa te kod kože oštećene suncem, ali i kod nekih bolesti kože kao što je rosacea i seboroični dermatitis. Stanje tih procesa na licu se znatno se poboljšava tretmanom mezoterapijskim koktelima, namijenjenih upravo toj problematici.

Cijena mezoterapije

Zatražite naš aktualni cjenik. Unesite svoju email adresu na linku Cjenik za dermatologiju te saznajte cijenu za tretman mezoterapije. Poslat ćemo vam cijene naših usluga na email u najkraćem mogućem roku. Hvala vam na povjerenju.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba