Izbornik
Centri izvrsnosti -> Dermatologija -> Prvi specijalistički pregled dermatologa

Prvi specijalistički pregled dermatologa

Dermatološki pregled svaka osoba trebala bi napraviti barem jednom godišnje, a u Sv. Katarini pregled obavlja iskusna specijalistica dermatologije i venerologije Snježana Komadina, dr.med..

Pacijenti mogu doći na pregled zbog bilo kojih problema s kožom kao i pregled pojedinačnih promjena koje su se naglo pojavile na koži, vlasištu noktima ili vidljivim sluznicama. Ako imate nedoumica ili vam je potrebno savjetovanje, također vam stojimo na raspolaganju.

Posebnu pozornost uvijek pridodajemo pregledu madeža, a s ciljem prevencije i ranog otkrivanja karcinoma kože. Kožni karcinomi su jedan od najčešćih zloćudnih tumora današnjice, točnije melanom, a čija incidencija zadnjih godina u našoj populaciji sve više raste. Stoga preventivni pregled madeža je preporučljivo napraviti svake godine. Preventivan pregled može spasiti život.

Kako izgleda prvi pregled dermatologa?

Prvi korak je razgovor sa specijalistom dermatologije. Na pregledu možete pitati sva pitanja koja vas zanimaju, a liječnica će vas pitati informacije koje smatra važnima.

Nakon razgovora obavlja se dermatološki pregled kože. To se odnosi na pregled kože udova, trupa, lica, vlasišta i noktiju. Ponekad nije potrebno pregledati kožu cijelog tijela, no sve ovisno o procjeni liječnice te radi li se prvom dolasku kod dermatologa. Pregled kože može se odraditi golim okom ili dermatoskopom.

Kod prvog pregleda se postavlja konačna ili radna dijagnoza te ukoliko je potrebno radi se preporuka za pretrage koje pacijent treba obaviti da bi se postavila konačna dijagnoza i ordinirala terapija.

Određene vrste liječenja moguće je učiniti odmah u ambulanti za vrijeme dermatološkog pregleda.

Koje dobne skupine mogu napraviti pregled dermatologa?

Radimo dermatološke preglede kod djece i odraslih.

Kao se pripremiti za pregled?

Prvi dermatološki pregled ne iziskuje neku posebnu pripremu. Ukoliko pacijent koristi neke lokalne preparate, barem nekoliko dana prije pregleda ne koristiti ih. Pacijenti mogu doći na pregled zbog bilo kojih problema s kožom kao i pregled pojedinačnih promjena koje su se naglo pojavile. Naravno dermatološki pregled se može odnositi i na probleme s vlasištem.

Kako se naručiti na pregled?

Dogovorite svoj termin za pregled, a koji možete obaviti u ugodnom prostoru naše dermatološke ambulante na adresi Branimirova 71E u Zagrebu, putem broja telefona 01 2867 400 ili info@svkatarina.hr

Cijena prvog pregleda dermatologa

Zatražite naš aktualni cjenik. Unesite svoju email adresu na linku Cjenik za dermatologiju te saznajte cijenu za prvi pregled dermatologa. Poslat ćemo vam cijene naših usluga na email u najkraćem mogućem roku. Hvala vam na povjerenju.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba