Znanstvena suradnja

KIRURGIJA KRALJEŠNICE

Specijalna bolnica Sv.Katarina je centar izvrsnosti za suvremenu dijagnostiku, ortopediju, kirurgiju kralješnice s liječenjem boli (pain management), sportsku medicinu, neinvanzivnu kardiologiju te gastroenterologiju. U tu svrhu bolnica Sv.Katarina razvija suradnju sa vodećim europskim, američkim i izraelskim klinikama i stručnjacima. Za područje minimalno-invanzivne kirurgije kralježnice razvijena je suradnja sa stručnjacima iz SAD-a (Caroline’s Pain Institute), posebice s jednim od u svijetu vodećih stručnjaka za pitanja liječenja boli prof.dr.sc. Leonardom Kapuralom.

ANESTEZIOLOGIJA

Djelatnici anesteziološkog tima aktivno surađuju sa europskim (ESA; European Society of Anaesthesiology) i američkim (IARS; International Anesthesia Research Society) udruženjem anesteziologa. Osobita suradnja se razvija na području terapije akutne i kronične boli te regionalne anestezije i analgezije (European, and American Society of Regional Anesthesia and Pain Therapy; ESRA, ASRA).

RADIOLOGIJA

Suradna ustanova bolnice Sv.Katarina za djelatnost radiologije je privatna austrijska dijagnostička klinika „Diagnostikum“ (Beč, Graz) što je dodatna garancija unaprjeđenja kvalitete dijagnostičkih zdravstvenih usluga koje će pružati Specijalna bolnica Sv.Katarina.

ORTOPEDIJA

Bolnica Sv. Katarina razvija suradnju sa stručnjacima vodećih inozemnih klinika što je garancija uvođenja najviših standarda i najnovijih metoda i protokola u ortopediji, posebno iz područja kao što je stanična, molekularna i regenerativna ortopedija te tkivni inženjering.

SURADNJE SA SVEUČILIŠTIMA

Trajna edukacija i stalno usavršavanje postavljeni su kao cilj za sve djelatnike bolnice Sv.Katarina što potvrđuje i činjenica da je Specijalna bolnica Sv.Katarina nastavna baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta Sjever,  Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu.Osim u stručnom smislu, liječnici bolnice Sv. Katarina aktivni su znanstvenici i predavači na Sveučilištima u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku.

Od 21.listopada 2015. godine, naša bolnica je postala nastavna baza Sveučilišta Sjever, najmlađeg hrvatskog Sveučilišta na kojem studira oko 3 000 studenata.

ZNANSTVENI SKUPOVI I PROJEKTI

Zbog iznimnoga stručnog i znanstvenog ugleda, Specijalna je bolnica Sv. Katarina je  suorganizator nekih od najprestižnijih znanstvenih događaja poput, primjerice, European-American Spine and Chronic Pain Symposium and Workshops koji je od 14. do 16. rujna 2012. na Bolu organiziran u suradnji s World Institute of Pain i američkim Caroline Pain Institutom te jednim od najznačajnijih znanstvenih skupova tijekom 2013. godine ̶ Eighth ISABS Conference on Forensic, Anthropologic and Medical Genetics. U  suradnji s International Society of Applied Biological Sciences (ISABS), Mayo Clinic, Penn State University svake dvije godine Specijalna bolnica Sveta Katarina organizira jedan od najprestižnijih znanstvenih događaja iz područja biomedicine na kojem redovito sudjeluju dobitnici Nobelove nagrade.

Osim navedenog, liječnici Specijalne bolnice Sv. Katarina aktivno su uključeni u čitav niz domaćih i inozemnih projekata od kojih izdvajamo projekt regeneracije hrskavice uz pomoć tkivnog inženjeringa financiran sredstvima Europske komisije u sklopu Sedmoga okvirnog programa (FP7) te hrvatski projekt primjene genske terapije u ortopediji.

Politika privatnosti | Korištenje kolačića