Izbornik
Centri izvrsnosti -> Minimalno invanzivna kirurgija -> Dijagnostika i liječenje melanoma

Dijagnostika i liječenje melanoma

OPIS ZAHVATA: S obzirom na stalni porast novih slučajeva i smrtnosti od ove bolesti, rana dijagnoza je osnovni cilj i preduvjet uspješno liječenja melanoma. Na temelju kliničke slike i fizikalnog pregleda, postavlja se dijagnoza i savjetuju se oblici liječenja. Fizikalni pregled obuhvaća pregled svih dijelova kože gdje je potrebno razlučiti između dobroćudnih i zloćudnih pigmentnih promjena. Nakon toga se savjetuju oblici liječenja koje je uvijek kirurško.

KANDIDATI: Osobe s većim brojem madeža te osobe koje su se izlagale previše sunčanju bez zaštite, zatim osobe svijetlije puti, obiteljska sklonost i osobe koje imaju više od 25 madeža po koži.

PRIPREMA: Nakon postavljene dijagnoze, dogovaraju se najoptimalniji oblici kirurškog liječenja u lokalnoj ili općoj anesteziji što ovisi o veličini same promjene. 2 do 3 dana prije i poslije operacije ne uzimati lijekove za razrjeđivanje krvi (Andol i sl.). Sve ostale potrebne informacije, dobit ćete na konzultacijama u našem centru.

TIJEK ZAHVATA: Pri liječenju ovih promjena, važna je lokalizacija i poznavanje anatomskih karakteristika pojedinih regija uz primjenu različitih kirurških tehnika. Nakon izazivanja sumnjive kožne promjene, ista se šalje na patohistološku analizu. Ovisno o nalazima poduzimaju se ostale mjere liječenja po standardima i protokolu medicinske struke. Ostale informacije ćete dobiti od našeg tima na konzultacijama.

OPORAVAK: Poslijeoperacijski tretman traje različito ovisno o vrsti, veličini, lokalizaciji i načinima liječenja. Redovito se vrši previjanje, a konci se skidaju po procjeni kirurga od 10 do 15 dana što ovisi o lokalizaciji, veličini i vrsti operacijskog zahvata.

MJERE OPREZA: Važno je pridržavati se svih uputa koje ste dobili pri konzultacijama od strane liječnika prije, tijekom i nakon operativnog zahvata.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba