Izbornik
Centri izvrsnosti -> Minimalno invazivna kirurgija -> Operacija hemoroida - ligatura

Operacija hemoroida - ligatura

Operacija hemoroida ligaturom je jedna od najčešćih metoda liječenja unutarnjih hemoroida prvog do trećeg stupnja. Postavljanje gumi ligatura se obično izvodi ambulantno, a pacijent se može vratiti kući istog dana.

Tijekom operacije, liječnik će koristiti posebnu gumenu traku (ligaturu) za stvaranje čvora oko baze hemoroida, čime se smanjuje dotok krvi u hemoroid i uzrokuje da se suši i otpada nakon nekoliko dana.

Nakon operacije, pacijent može osjetiti blagu nelagodu ili bol, ali to se obično može kontrolirati lijekovima protiv bolova. Također je važno izbjegavati naprezanje tijekom pražnjenja crijeva i pridržavati se preporuka liječnika u vezi prehrane i aktivnosti.

Ova metoda obično je učinkovita u liječenju manjih i srednjih hemoroida, ali nije uvijek učinkovita za veće hemoroide ili one koji su vrlo upaljeni ili krvare. Stoga prije odluke o zahvatu prethodno je uvijek nužan pregled specijaliste, a koji će pritom odlučiti koja je metoda liječenja najbolja za pacijenta.

Imate problema s hemoroidima?  Ne odgađajte savjet stručnjaka! Dogovorite pregled putem obrasca za kontakt, na broj tel.: 01 2867 400 ili e-mail: info@svkatarina.hr.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba