Izbornik
Centri izvrsnosti -> Minimalno invanzivna kirurgija -> Pregled i liječenje tumora šake i ostalih oboljenja šake

Pregled i liječenje tumora šake i ostalih oboljenja šake

OPIS ZAHVATA: Česta lokalizacija različitih tumora na šaci, a koji mogu biti benigni i maligni. Ovi tumori mogu biti iz kože, potkožnog tkiva, tetiva, živaca, krvnih žila i iz kosti šake. Osim kliničkog pregleda, u obzir dolazi i laboratorijska analiza i ostala dijagnostika ovisno o procjeni kirurga. Nakon provedene dijagnostike, specijalist plastične kirurgije određuje vrstu i način liječenja u dogovoru s pacijentom.

KANDIDATI: Dobroćudne mekotkivne tvorbe čine do 70 % svih tumora šake i ručnoga zgloba. Nešto je češći u ženskoj populaciji između 20 do 40.godina, mogu se javiti kod djece i rjeđe kod starijih osoba. Nakon kliničkog pregleda i eventualno ostale dijagnostičke obrade u dogovoru s pacijentom provodi se najoptimalniji oblik liječenja.

PRIPREMA PACIJENTA: Ovisno o kliničkom nalazu i ostalim nalazima po potrebi dogovora se oblik liječenja po suvremenim principima plastične kirurgije. S obzirom na metodu, način liječenja i općem stanju pacijenta donosi se odluka o eventualnim potrebama za dodatnu dijagnostičku obradu. Sve potrebne informacije ćete dobiti na samome pregledu. 2 do 3 dana prije i poslije operacije ne uzimati lijekove koje razrjeđuju krv (Andol i sl.).

TIJEK ZAHVATA: Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji i blijedoj (bez krvnoj) stazi i nakon zahvata odlazi se kući. Zahvat traje od 30 min do 1 h, što sve ovisi o lokalizaciji, veličini i vrsti tumora. Konci se skidaju po procjeni operatera, a najčešće nakon 10-tak dana. Detaljne informacije o tijeku zahvata dobit ćete tijekom pregleda u našem centru.

OPORAVAK: Nakon zahvata ruka je zamotana, s otvorenim prstima gdje su pokreti prstiju i ruke omogućeni i preporučeni. Ruka je na povišenom položaju uz poštedu. Na prvoj kontroli se smanjuje količina zavoja. Šavovi se skidaju za 10 do 15 dana, po procjeni kirurga, a što sve ovisi o samoj vrsti, veličini i lokalizaciji tumora šake. Sam oporavak šake ovisi o vrsti i veličini zahvata i obično traje oko 2 tjedna.

MJERE OPREZA: Komplikacije su rijetke, ali moguće. Liječnik će Vas upoznati sa svim komplikacijama i mjerama opreza za vrijeme pregleda. Međutim, i na Vama leži odgovornost za izbjegavanje rizika i komplikacija.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba