Izbornik
 

Nastavni potencijal bolnice

Bolnica je nastavna baza medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Rijeci i Osijeku, Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu te Medicinskog fakulteta Regiomed iz Bavarske. Bolnica je 2021. završila višegodišnju evaluaciju Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, Senata Sveučilišta u Osijeku, Nacionalnog zdravstvenog vijeća te Povjerenstva za ortopediju i traumatologiju Ministarstva zdravstva RH te je ostvarila pravo za proglašenjem 'Klinikom za ortopediju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku'. Ovim je Specijalna bolnica Sv. Katarina, nakon gotovo 100 godina, postala druga Klinika za ortopediju u Gradu Zagrebu.

Posebno značajna je suradnja Bolnice s vodećom američkom zdravstvenom institucijom Mayo Clinic Penn State University, George Washington University, University of New Haven te International Society of Applied Biological Sciences u organizaciji «ISABS Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine” kongresa koji se još od 1997. godine svake dvije godine održavaju u Republici Hrvatskoj. U radu kongresa do sada je sudjelovalo više od 3 000 polaznika iz 60-tak država, a prepoznatljivost kongresa leži u činjenici da u njihovom radu, kao pozvani predavači, redovito sudjeluju dobitnici Nobelove nagrade.

Djelatnici anesteziološkog tima aktivno surađuju s europskim (ESA; European Society of Anaesthesiology) i američkim (IARS; International Anesthesia Research Society) udruženjem anesteziologa, a bolnica Sv. Katarina jedina je ustanova u Hrvatskoj koja je uključena u program Europskog društva muskuloskeletne radiologije za standardizaciju i primjenu jedinstvenih protokola MR pregleda.

Velike mogućnosti u razvoju svog zdravstvenog sustava prepoznalo je i jedno od vodećih afričkih sveučilišta «University of Botswana» te je bolnicu Sv. Katarina odabralo kao instituciju u kojoj će se educirati njihovi stručnjaci.


Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba