Klinika za ortopediju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku
Izbornik

Nastavni potencijal bolnice

Trajna edukacija i stalno usavršavanje postavljeni su kao cilj za sve djelatnike Specijalne bolnice Sv. Katarina. Obzirom na izvrsnost nastavnog i znanstvenog kadra, a nakon višegodišnjeg postupka evaluacije Bolnica je dobila status nastavnih baza:

  • Sveučilišta u Splitu (Medicinski fakultet, Kineziološki fakultet, Sveučilišni Odjel zdravstvenih studija ),
  • Sveučilišta u Osijeku (Medicinski fakultet),
  • Sveučilišta u Zagrebu (Kineziološki fakultet),
  • Sveučilišta Sjever (Sveučilišni Odjel zdravstvenih studija)

Među djelatnicima Bolnice Sveta Katarina zaposlana su dva sveučilišna profesora i tri docenata, a uskoro će svi liječnici imati završen poslijediplomski doktorski studij što je posebnost Specijalne bolnice Sv. Katarina u odnosu na bilo koju drugu zdravstvenu instituciju u EU.

Posebno značajna je suradnja Bolnice s vodećom američkom zdravstvenom institucijom Mayo Clinic Penn State University, George Washington University, University of New Haven te International Society of Applied Biological Sciences u organizaciji «ISABS Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine” kongresa koji se još od 1997. godine svake dvije godine održavaju u Republici Hrvatskoj. U radu kongresa do sada je sudjelovalo više od 3 000 polaznika iz 60-tak država, a prepoznatljivost kongresa leži u činjenici da u njihovom radu, kao pozvani predavači, redovito sudjeluju dobitnici Nobelove nagrade.

Djelatnici anesteziološkog tima aktivno surađuju s europskim (ESA; European Society of Anaesthesiology) i američkim (IARS; International Anesthesia Research Society) udruženjem anesteziologa, a bolnica Sv. Katarina jedina je ustanova u Hrvatskoj koja je uključena u program Europskog društva muskuloskeletne radiologije za standardizaciju i primjenu jedinstvenih protokola MR pregleda.

Velike mogućnosti u razvoju svog zdravstvenog sustava prepoznalo je i jedno od vodećih afričkih sveučilišta «University of Botswana» te je bolnicu Sveta Katarina odabralo kao instituciju u kojoj će se educirati njihovi stručnjaci.


Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
Politika privatnosti | Korištenje kolačića