COVID-19 obavijest - sigurnosne i higijenske mjere

Oprema

Ova moderno opremljena privatna bolnica smještena je na 2.254m2 u neposrednoj blizini Opće bolnice Zabok, a  registrirana je za obavljanje šest djelatnosti: ortopediju, kirurgiju, internu medicinu, neurologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, radiologiju te anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje. Uz iznimno iskusan i međunarodno educirani medicinski kadar, bolnica ima pet specijalističko-konzilijarnih ambulanta, radiološku dijagnostiku (MR 1,5T, 2 UZV, digitalni rtg C-luk), pet operacijskih dvorana, odjel ortopedije (18 kreveta), dnevnu bolnicu za potrebe jednodnevne kirurgije (5 kreveta) te jedinicu poslije-operacijskog nadzora (4 kreveta), standardiziranu i opremljenu za 24-satni intenzivni nadzor. U bolnici se primjenjuju najnovije tehnologije i postupci liječenja u suradnji s vodećim europskim i američkim ustanovama i stručnjacima, što je jamstvo izvrsnosti rada bolnice sukladno najvišim svjetskim standardima dobre medicinske prakse. Sv. Katarina je jednina bolnica u ovom djelu Europe koja na jednom mjestu, multidisciplinarnim pristupom, koristeći najsuvremeniju opremu i najnovije postupke liječenja, omogućuju vrhunsku dijagnostiku, najbolji terapijsko-operacijski postupak i individualno pripremljenu rehabilitaciju. Nedvojbeno je da je to garancija za najbrži i najbezbolniji povratak u normalan život uz kvalitetno rješenje zdravstvenog problema. 

Bolnica Sv. Katarina opremljena je najsuvremenijim aparatom tvrtke Siemens - MAGNETOM Avanto, A Tim System, jačine magnetskog polja 1.5 T. Magnetom Avanto pruža posve novi svijet u prikazu visoke kvalitete slike uz mogućnost snimanja iznimno velikom brzinom. Uređaj za magnetsku rezonanciju u bolnici Sv.Katarina karakterizira jedinstvena kombinacija glavnog magneta i vodeće tehnologije gradijenata čineći ga prvim i jedinim MR uređajem te vrste u Hrvatskoj, a što zajedno s revolucionarnom tehnikom prikupljanja slike donosi neprocjenjivu korist u dijagnostici. U poliklinici se za potrebe rada radiologije, u ortopedskoj ambulanti te u ambulanti za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju nalaze dva ultrazvučna uređaja Siemens Acuson X300 opremljena i Color Doppler tehnologijom koja omogućava prikaz protoka krvi u boji, te jednim Philips Epiq 7 ultrazvučnim uređajem. Operacijske dvorane opremljene su operacijskim mikroskopom Karl Zeiss, te  digitalnim Philips Veradius fluoroskopom (C-lukom) s flat detektorom kojeg karakterizira slika veće rezolucije te boljeg kontrasta nego kod ostalih dosadašnji uređaja i to je jedini takav uređaj u Hrvatskoj. 

Odjel za neurologiju Specijalne bolnice Sveta Katarina opremljen je zadnjom generacijom uređaja za EMG, EEG i evocirane potencijale, dok je Odjel za gastroenterologiju opremljen najsuvremenijim endoskopom tvrtke Fuji kao i perilicom Gettinge.

U jednoj od najmodernije opremljenoj gastroenterološkoj ambulanti možete obaviti  gastroskopiju sa i bez anestezije, kolonoskopiju sa i bez anestezije, UZV abdomena, Color Doppler abdomena, Color Doppler krvnih žila trbuha, kontrastni ultrazvuk jetre, elastografija jetre (neinvanzivna procjena težine oštećenja jetre), polipektomija, brzi test na HP. Sv. Katarina posjeduje najmodernije video endoscope zadnje generacije “Fuji” , te ultrazvučni uređaj Philips Epiq 7. 

Jedan od najsveobuhvatnijih rehabilitacijskih programa u Republici Hrvatskoj obavlja se u našoj bolnici i obuhvaća tretiranje bolnih stanja zglobova i kralješnice nakon ozljeda (sportske ozljede, sindromi prenaprezanja) ili zbog degenerativnih bolesti (artroza, degenerativne promjene kralješnice) i potom preoperativnu i postoperativnu rehabilitaciju nakon ortopedskih i kirurških zahvata. Fizikalna terapija bolnice Sv.Katarina opremljena je najsuvremenijom medicinskom opremom i spravama za vježbanje: CYBORG MAG aparat za magnetoterapiju, Compex aparati za neuro - mišićnu stimulaciju, Sonoplus 692 aparat za elektroterapiju i UZV, Mphi 5 laser, Fiziotek/Kinetek, Termopress aparat za krio-termo-kompresivnu terapiju, Sprave za vježbanje Tehno Gym (bicikl, traka za hodanje,kinessi one), Sigma balansna platform, Swiss Dolorclast aparat za terapiju udranim valom. Ostala oprema uključuje pilates lopte, štapovi, trake, strunjače, ležajevi, valjci, jastuci, medicinske lopte, švedske ljestve,itd. te aparat za Biofeedback terapiju.

Bolnica Sv. Katarina u Zaboku ima i svoju poslovnu jedinicu u Zagrebu - Polikliniku Sv. Katarina, smještenu u Trpinjskoj ulici broj 7, u kojoj se poliklinička djelatnost obavlja na 700 m2. Poliklinika  ima subspecijalističkih ambulanti (Ortopedska ambulanta, Neurološka ambulanta, Internistička ambulanta koja obuhvaća Gastroenterelošku ambulantu i Kardiološku ambulantu, Vertebrološka ambulanta, Anesteziološka ambulanta s liječenjem boli, Ambulanta za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, Ambulanta za UZV dijagnostiku, Kirurška ambulanta ) te djelatnost fizikalne  terapije.

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
Politika privatnosti | Korištenje kolačića
Izbornik
Odabir jezika
Nazovite nas
0800 84 88