Izbornik
Centri izvrsnosti -> Plastična, rekonstrukcijska i estetska kirurgija -> Dermoabrazija lica i ožiljaka

Dermoabrazija lica i ožiljaka

Što je dermoabrazija ožiljka?

Dermoabrazija ožiljka je postupak kojim se uklanjaju gornji slojevi kože kako bi se poboljšao izgled ožiljka. Ovaj postupak uključuje uporabu posebnog uređaja koji koristi brzu rotaciju čvrstih čestica za brzo i precizno skidanje vanjskog sloja kože.

Kako se izvodi dermoabrazija ožiljka?

Postupak obično traje oko 30-60 minuta, ovisno o veličini i težini ožiljka.

Tijekom postupka, koža se prvo temeljito očisti, a zatim se primjenjuje lokalna anestezija kako bi se smanjila nelagoda. Nakon što se anestezija primijeni, dermatolog ili plastični kirurg upotrijebit će uređaj za dermoabraziju kako bi se uklonio gornji sloj kože i izgladila površina ožiljka.

Kako izgleda oporavak?

Nakon provedenog postupka, tretirano područje može biti natečeno i crveno, a pacijent bi trebao izbjegavati izlaganje suncu i primjenjivati losion za zaštitu kože. Potrebno je paziti na područje tretmana, jer je koža vrlo osjetljiva tijekom razdoblja oporavka.

Kakvi su rezultati nakon dermoabrazije ožiljka?

Dermoabrazija ožiljka obično daje dobre rezultate, ali ponekad je potrebno ponoviti postupak kako bi se postigli optimalni rezultati. Stoga bi pacijenti trebali razgovarati sa svojim dermatologom ili plastičnim kirurgom kako bi se utvrdilo koji je postupak najbolji za njihovu specifičnu situaciju.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba