Izbornik
Centri izvrsnosti -> Precizna i preventivna medicina -> GlycanAge test

GlycanAge test - TEST ODREĐIVANJA BIOLOŠKE DOBI

Saznajte koliko Vam je tijelo zaista staro?

Tim vodećih svjetskih znanstvenika iz područja glikobiologije, tijekom posljednjih 25 godina istražuje procese starenja i čimbenike koji su ključni za taj proces te je kao rezultat navedenih istraživanja razvijen patentirani laboratorijski test GlycanAge. Njegovu razvoju prethodila su znanstvena istraživanja provedena na više od 60,000 ljudi, koja su pokazala da upravo glikani na imunoglobulinu G pružaju uvid u stvarno zdravstveno stanje organizma, tj. biološku dob. Visoka biološka dob povezana je s povišenim rizikom za razvoj velikog broja bolesti, kako upalnih i autoimunih, tako i dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti i raka, pa GlycanAge test nije dijagnostički test za specifičnu bolest, već patentirani test koji pokazuje opće stanje organizma.

GlycanAge test dostupan u Sv. Katarini
GlycanAge test

Nezdrav način života (stres, loša prehrana te nedovoljno fizičke aktivnosti i sna) ključan je okidač za proces starenja jer pojačava upalne procese organizma koji finalno dovode do razvoja bolesti. Kojom brzinom će upala napredovati i razviti se u neki oblik bolesti, dodatno ovisi o individualnoj kombinaciji genskih i okolišnih faktora. koju izražavamo u obliku biološke dobi.

Utvrđeno je da na glikanima molekule imunoglobulina G (IgG) dolazi do promjena i do 10 godina prije pojave prvih simptoma bolesti te su glikani IgG-a izvrsni markeri za rano otkrivanje povišenog faktora rizika za razvoj bolesti i više biološke dobi. Poznavanje točne biološke dobi omogućuje pojedincu da poduzme određene mjere koje će odgoditi ili potpuno spriječiti razvoj mnogobrojnih bolesti.

Za pojedince koji posebnu pažnju posvećuju svojem zdravlju, GlycanAge test predstavlja veliki izazov obzirom da svi mi znamo svoju kronološku dob, ali koristeći najnoviju tehnologiju i znanost možemo saznati svoju biološku dob te poduzeti određene korake koji mogu imati izravan utjecaj na nju.

Jeste li znali da je oko 54% biološke dobi (na način kako to mjeri GlycanAge) određeno genima, a ostalih 46% je pod utjecajem okoliša, kao što su način života i bolesti?

Zahvaljujući GlycanAge testu možete saznati koja biološka dob odgovara trenutačnom stanju Vašeg organizma te ga možete i promijeniti. Ukoliko je razlika između Vaše kronološke kronološke i biološke dobi Vama u korist, znate da ste na putu za održavanje zdravlja i energije za godine koje su ispred Vas. No, ukoliko rezultat pokaže višu biološku dob, to je znak upozorenja da Vaš životni stil negativno odražava na Vaše zdravlje.

Saznajte vašu stvarnu biološku dob u Sv. Katarini
Saznajte vašu stvarnu biološku dob

Zašto GlycanAge test?

ZNANSTVENO UTEMELJEN

Za analizu glikana IgG-a koristi se najnovija tehnologija koja pruža značajno veću točnost pri određivanju biološke dobi od bilo kojeg drugog biomarkera biološke dobi (poput duljine telomera).

VJERODOSTOJAN

Razvio ga je međunarodni tim vodećih svjetskih znanstvenika iz područja glikobiologije koji su proveli posljednjih 25 godina pomno istražujući proces starenja i glikobiologiju te objavili preko 200 recenziranih znanstvenih radova.

POUZDAN

GlycanAge test validiran je u znanstvenim studijama i individualnim testiranjima na uzorku od preko 150 000 ispitanika testiranih širom svijeta.

Kako se provodi GlycanAge test?

  • Dogovorite termin u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina
  • Podvrgnite se uzimanju uzorka suhe kapi krvi (krvne mrlje), a koja će služiti kao materijal za analizu glikana
  • Saznajte koliko brzo starite te poduzmite korake koji mogu pozitivno utjecati i promijeniti smjer starenja
  • Pokrenite svoju želju za promjenom životnog stila i promijenite svoju biološku dob

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba