Izbornik
Centri izvrsnosti -> Psihijatrijska podrška -> Samoća i usamljenost

Samoća i usamljenost

Samoća se može nazvati stanjem bez prisutnosti usamljenosti. Zapravo, vrlo često može dovesti osobu u stanje veće produktivnosti i jače samosvijesti, upravo zato jer može osobi pružiti pozitivno i konstruktivno vrijeme u kojemu se može baviti sa sobom.

Usamljenost se definira kao kognitivna nelagoda koju obilježava osjećaj izoliranosti. Ona je negativno stanje jer su usamljene osobe najčešće same ili imanju intenzivan osjećaj da su sami.  Za samoću se može reći da oporavlja um i tijelo osobe, dok usamljenost iscrpljuje.

Svaka osoba se u određenom trenutku susretne sa stanjem usamljenosti, no u nekim situacijama potrebno je potražiti pomoć i savjetovanje, a to su ukoliko osjećaj usamljenosti i izoliranosti dominira i traje od dva tjedna do dva mjeseca, ukoliko osjećaj usamljenosti i izoliranosti prelazi u stanje depresije te ukoliko osjećaj usamljenost i izoliranosti ima izravan utjecaj na život i posao osobe, školovanje i slično.

Ukoliko vam je potrebna pomoć stručne osobe, kod nas možete realizirati psihološku evaluaciju, psihoterapiju i psihijatrijsku podršku.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba