Izbornik
Centri izvrsnosti -> Urologija -> Dilatacija uretre

Dilatacija uretre

Dilatacija uretre je medicinski postupak koji se primjenjuje kako bi se proširila ili otvorila sužena uretra - cjevasti kanal koji vodi urin iz mjehura prema vanjskom dijelu tijela. Ovaj postupak je potreban zbog različitih medicinskih stanja ili problema koji mogu uzrokovati suženje uretre i otežati normalno mokrenje.

Razlozi za primjenu dilatacije uretre 

Uobičajeni razlozi za ovaj postupak uključuju uretralne strikture, zapravo suženja ili ožiljke u uretralnom kanalu. Navedene strikture mogu biti posljedice infekcija, trauma, kirurških zahvata ili drugih uzroka. Kada se uretralna striktura formira, može uzrokovati simptome poput otežanog mokrenja, bolova prilikom mokrenja ili čestog osjećaja potrebe za mokrenjem.

Postupak 

Postupak dilatacije uretre uglavnom se provodi s pomoću medicinskih instrumenata koji se umetnu kroz uretru. Ti instrumenti se koriste kako bi se postupno proširila sužena područja uretre. Dilatacija se obično izvodi pod lokalnom anestezijom kako bi se smanjila nelagoda i bol.

Prije ovog postupka, kao i prije svakog ostalog, važno je da pacijent razgovara sa svojim urologom o mogućim rizicima, koristima i alternativnim opcijama liječenja. Nakon postupka, pacijenti uglavnom primjećuju poboljšanje simptoma i olakšanje prilikom mokrenja.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba