Izbornik
Centri izvrsnosti -> Urologija -> Punkcija i drenaža hidrokele

Punkcija i drenaža hidrokele

Punkcija hidrokele je medicinski postupak koji se koristi u liječenju hidrokele, a hidrokela je stanje koje karakterizira nakupljanje tekućine oko testisa. Hidrokele mogu biti uzrokovane različitim faktorima, kao što su:

  • infekcije
  • traume
  • problemi s cirkulacijom

Punkcija je postupak u kojem se tanka igla umetne u hidrokelu kako bi se tekućina iz nje izvadila. Ovaj postupak obično provodi liječnik uz lokalnu anesteziju. Tekućina se izvlači kako bi se smanjio pritisak i nelagoda koju hidrokela uzrokuje.

Ovaj postupak je siguran, ali kao i kod svake medicinske intervencije, mogu postojati rizici i potencijalni komplikacije. Važno je pratiti upute liječnika i obavijestiti ih o bilo kakvim neobičnim simptomima nakon postupka.

U većini slučajeva, punkcija hidrokele je učinkovita metoda liječenja koje može ublažiti simptome i poboljšati kvalitetu života pacijenta. Najčešće je koristimo kao kratkotrajnom olakšanje prije definitivnog liječenja što podrazumijeva operativno liječenje ili kao metodu izbora kod bolesnika kod kojih operativno liječenje nije moguće.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba