Izbornik

Svjedočanstva

quote
Marina Babić

Hrvatska

Minimalno invazivni operativni zahvat lumbalne kralježnice: minimalno invazivna desnostrana interlaminektomija i mikrodiscektomija L5-S1 tubularnim retraktorima

„Kako je zdravlje u pitanju, putem interneta sam puno istraživala razne bolnice i liječnike. Na temelju svega istraženog i pročitanog odlučila sam se za Specijalnu bolnicu Sv. Katarina. Mogu reći da ste pravi primjer jedne zdravstvene ustanove. Svi me drže kao kap vode na dlanu. Osoblje je izuzetno. Operirao me Stipe Ćorluka, dr. med., specijalist ortopedije i traumatologije kojem veliko hvala na svemu. Sve mi je objasnio, nakon razgovora s njim nema upitnika u glavi i nejasnoća. Veselim se oporavku i hvala svima na ovakvoj usluzi punoj suosjećanja.“

Kod pacijentice je rađen minimalno invazivni operativni  zahvat lumbalne kralježnice: minimalno invazivna desnostrana interlaminektomija i mikrodiscektomija L5-S1 tubularnim retraktorima, a zahvat je izveo Stipe Ćorluka, dr. med., specijalist ortopedije i traumatologije.

Na fotografiji sa Stipom Ćorlukom, dr. med., specijalist ortopedije i traumatologije i Eduardom Stjepanom Pavelićem, dr. med, specijalizant ortopedije i traumatologije.

quote
Ivan Mahalec

Operativni zahvat kralježnice: dekompresija spinalnog kanala, interkorporalna fuzija (TLIF L4-L5) i stražnja stabilizacija slabinske kralježnice

„Kada sam birao kirurga za operaciju kralježnice, primarna su mi bila tri kriterija: prvi – da je iskusan i vrstan spinalni kirurg, drugi – da je mlad kirurg koji gradi svoj ugled i treći – da je prije svega ČOVJEK. U najuži izbor su došla dvojica. Jedan od njih bio je dr. Stipe Ćorluka, kome sam došao na pregled u Sv. Katarinu. Tom prilikom mi je ponudio termin operacije u Sv. Katarini samo tri tjedna nakon pregleda. Nasuprot tome, u državnoj, kod drugog kirurga, termin je bio šest mjeseci nakon pregleda. Budući da su moje tegobe izazvane spinalnom stenozom veoma brzo napredovale, prihvatio sam ponudu Specijalne bolnice Sv. Katarina, opće poznatoj po izvrsnosti u medicinskih usluga. 

Ono što oduševljava u Sv. Katarini jest organizacija, učinkovitost i briga za pacijente. U roku od samo četiri sata obavio sam sve predoperativne preglede koji uključuju uzimanje uzoraka za laboratorijske pretrage (krv, urin, brisovi) i sve specijalističke preglede (kardiološki, uzv. srca i abdomena, anesteziološki). Nadalje, svi moji nalazi i svi financijski pokazatelji dostupni su mi uvijek putem mog korisničkog računa na internetskoj stranici bolnice. 

Dr. Stipe Ćorluka nije samo ispunio sva moja očekivanja, on ih je premašio toliko koliko se nisam usuđivao ni pomisliti, naročito imajući na umu moju dob od 79+. Pažnja koju posvećuje pacijentu, pozornost kojom ga sluša, odgovori na sve možebitne nedoumice, sve to otklonilo je i one najmanje sumnje koje su me mučile kod dolaska u bolnicu. Osjećao sam da sam u sigurnim rukama i na mjestu u koje mogu imati puno povjerenje. Moram pohvaliti i sve medicinske sestre koje su velikom pažnjom brinule o meni.

Već nakon nepuna dva tjedna nakon operacije, osjećao sam se sjajno. Hodao sam dva puta dnevno, svaki puta preko kilometra, podupirući se zbog sigurnosti s dva skijaška štapa. Mogao sam i znatno više, ali sam se suzdržavao da ne pretjeram.

Današnji pregled, 47 dana nakon operacije, pokazao je da je sve u redu. Bolova već dugo nemam. Do pred tjedan dana sam prije spavanja uzimao samo jednu tabletu i to u najmanjoj raspoloživoj dozi od 50 mg, ali ne zbog bolova nego zbog laganog bockanja/utrnuća potkoljenica i stopala koje bi se javljalo oko četiri sata ujutro. Danju bih to jedva i opazio, ali u to doba ne bih mogao ponovno zaspati. 

Hodam barem pet puta tjedno, nikad manje od pet kilometara po ravnome, ali i po umjereno brdovitoj šumi. Pri tim šetnjama i dalje koristim dva skijaška štapa i to samo zato da se slučajno ne spotaknem i padnem. 

Ukratko, osjećam se tako dobro da je to daleko nadmašilo sva moja očekivanja.
Dr. Stipe Ćorluka je izvanredan čovjek i izvanredan kirurg koji zavređuje najbolju preporuku.“

Kod pacijenta je rađen operativni zahvat kralježnice: dekompresija spinalnog kanala, interkorporalna fuzija (TLIF L4-L5) i stražnja stabilizacija slabinske kralježnice, a zahvat je izveo Stipe Ćorluka, dr. med., specijalist ortopedije i traumatologije. 

quote
Snježana Kolarić

Operativno liječenje degenerativne stenoze spinalnog kanala vratne kralježnice

quote
Dušanka Kemenović

Operativno liječenje - vertebroplastika L1 kralješka

„U Specijalnu bolnicu Sv. Katarina došla sam s punim povjerenjem, a sve informacije koje su me zanimale pronašla sam putem web stranice Sv. Katarine. Pritom sam tražila mjesto gdje sve što mi je potrebno mogu napraviti na jednom mjestu. Pregledavajući web stranicu i iskustva drugih pacijenata, više nije bilo dvojbe – Specijalna bolnica Sv. Katarina pravo je mjesto za mene. Moje tegobe bile su vezane za kralježnicu. Naime, imala sam jake bolove u kralježnici, a odmah na prvom pregledu kod prim. doc. dr. sc. Vide Bilića, dr. med., spec. opće kirurgije, spec. ortopedije i traumatologije, uže specijalizacije iz traumatologije dijagnosticiran mi je prijelom. U roku od 5 dana dogovorene su sve preoperativne pripreme, a potom sam i operirana, čime je moj problem bio riješen. Unatoč tome što je riječ o velikom operativnom zahvatu, na njega sam došla kao na najljepši izlet jer sam imala puno povjerenje u doktora i cijelo medicinsko osoblje te sam se osjećala sigurno. Operacija je prošla uspješno, a ja sam oduševljena apsolutno svima i svime: prim. doc. dr. sc. Vide Bilićem i operacijskim timom, medicinskim osobljem na odjelu, kao i smještajem i hranom koji su bili i iznad očekivanja. Sada se osjećam mirno, sretno i spokojno. Zaista jedno prelijepo iskustvo. Moje iskrene preporuke svima.“

Kod pacijentice je rađena vertebroplastika L1 kralješka, a zahvat je izveo prim. doc. dr. sc. Vide Bilić, dr. med., spec. opće kirurgije, spec. ortopedije i traumatologije, uže specijalizacije iz traumatologije.

Na fotografiji s medicinskom sestrom Irenom Skozrit.

quote
Dara Mayer

Operativno liječenje stabilizacijom lumbalne kralježnice L2-L4 (TLIF)

„Nakon dvije neuspješne operacije kralježnice u dvije različite zdravstvene ustanove i nakon što me treći puta više nisu niti htjeli operirati zbog zahtjevnosti operacije, pomoć sam odlučila potražiti dalje. Trpjela sam užasne, nesnosne bolove zbog kojih nisam mogla ni hodati ni spavati, tj. nisam mogla uopće funkcionirati, a te su se tegobe još dodatno pogoršale nakon ove dvije neuspjele operacije. U toj potrazi došla sam do Specijalne bolnice Sv. Katarina i prim. doc. dr. sc. Vide Bilića, dr. med., spec. opće kirurgije, spec. ortopedije i traumatologije, uže specijalizacije iz traumatologije. Iako je bila riječ o vrlo zahtjevnoj i trećoj po redu operaciji, prim. doc. dr. sc. Vide Bilić imao je hrabrosti operirati me i riješiti me ranije spomenutih tegoba. Već nakon prvog iscrpnog razgovora i empatije koju je pokazao prema meni i mojim tegobama, što je meni kao pacijentici od iznimne važnosti, ulio mi je povjerenje. Beskrajno sam zahvalna prim. doc. dr. sc. Biliću što me pristao operirati kada drugi to nisu htjeli i što mi je uistinu pomogao – operacija je uspjela, a meni je konačno puno bolje. Održao je svoje obećanje da će me riješiti bolova. Sada normalno funkcioniram, mogu hodati, spavati i sama se opslužiti, nitko mi više ne mora pomagati. Ovim putem još želim zahvaliti i mladom specijalizantu ortopedije i traumatologije, dr. Eduardu Stjepanu Paveliću koji je brinuo o meni i pomagao mi tijekom cijelog mojeg boravka u Sv. Katarini, kao i cijelom medicinskom osoblju Bolnice te prof. dr. sc. Draganu Primorcu na brizi i pažnji koju nesebično pružaju svakom pacijentu. Iznimno sam zadovoljna rezultatom i kompletnom uslugom te Specijalnu bolnicu Sv. Katarina najiskrenije svima preporučujem!“

Kod pacijentice je rađena stabilizacija lumbalne kralježnice L2-L4 (TLIF), a zahvat je izveo prim. doc. dr. sc. Vide Bilić, dr. med., spec. opće kirurgije, spec. ortopedije i traumatologije, uže specijalizacije iz traumatologije.

Na fotografiji s prim. doc. dr. sc. Vide Bilićem, dr. med., spec. opće kirurgije, spec. ortopedije i traumatologije, uže specijalizacije iz traumatologije i Eduardom Stjepanom Pavelićem, dr. med., specijalizantom ortopedije i traumatologije.

quote
Snježana Pađen

Revizijsko operativno liječenje kralježnice

quote
Tomislav Vinšer

Hrvatska

Mikrodiscektomija lateralnim pristupom

„Prije svega veliko hvala cijelom timu Sv. Katarine. Trpio sam strašne bolove u kralježnici zbog kojih sam na trenutke gubio svijest te nisam uopće bio u stanju govoriti niti hodati. Nakon niza pretraga, u drugoj ustanovi su mi rekli da ne znaju što bi sa mnom. Kada sam došao u Sv. Katarinu na pregled kod dr. sc. Marjana Rožankovića, dr. med., uvidom u moju medicinsku dokumentaciju, odmah je shvatio o čemu se radi. Ulili ste mi toliku sigurnost i povjerenje, što dokazuje koliki ste stručnjaci. Prije svega, nisam se osjećao kao da sam samo jedan u nizu. Sada nakon operacije nemam nikakvih bolova. Ne mogu svima dovoljno zahvaliti. Postavili ste visoki standard i pravi ste primjer kako bi se trebalo raditi.“

Kod pacijenta je rađena mikrodiscektomija lateralnim pristupom. Zahvat je izveo dr. sc. Marjan Rožanković, dr. med., specijalist neurokirurgije.

Na fotografiji s prof. dr. sc. Draganom Primorcem i glavnom sestrom odjela Jasminkom Stanić.

quote
Danica Milčetić

Dekompresija neuralne vreće i korjenova spinalnih živaca (operacija kralježnice)

„Moram na početku istaknuti koliko se ovdje ugodno osjećam. Jako sam zadovoljna s uslugom.  U niti jednom trenutku mi ništa nije nedostajalo. Medicinske sestre su mi uvijek dolazile sa smiješkom u sobu. Prije sam jako teško sama hodala, a sada sam već idući dan nakon operacije na nogama. Imam se potrebu svima zahvaliti. Jako se veselim oporavku.“

Kod pacijentice je rađena dekompresija neuralne vreće i korjenova spinalnih živaca, a zahvat je izveo doc. dr. sc. Vjerislav Peterković, dr. med., specijalist neurokirurg.

Na fotografiji s fizioterapeutom Domagojem Brkancem, bacc. physioth.

quote
Ruža Fonović

Vertebroplastika

„Želim se zahvaliti liječnicima Specijalne bolnice Sv. Katarina koji su mi pomogli da riješim svoje tegobe i više ne osjećam bolove u kralježnici. Cjelokupno medicinsko osoblje me oduševilo svojom stručnošću, ali i ljudskim pristupom. Svaki dolazak, kao i boravak nakon operativnog zahvata su mi napravili ugodnim i lakšim. Svima bih preporučila liječenje u bolnici Sv. Katarina, ovdje će riješiti vaše tegobe brzo i stručno.“

Kod pacijentice je rađena vertebroplastika, a zahvat je izveo prim. doc. dr. sc. Vide Bilić, dr. med., spec. opće kirurgije, spec. ortopedije i traumatologije, uže specijalizacije iz traumatologije.

Na fotografiji s prim. doc. dr. sc. Vidom Bilićem, dr. med., spec. opće kirurgije, spec. ortopedije i traumatologije, uže specijalizacije iz traumatologije i mr. sc. Danijelom Klarić, dr. med., specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije.

quote
Doris Barišec

Hrvatska

Desna torakotomija, vađenje intervertebralnih diskova i fuzija kralježaka uz fiksaciju

Za Specijalnu bolnicu Sv. Katarina saznala sam prema preporuci mojeg liječnika, prof. Vladimira Kovača. Timski pristup mojem problemu omogućio mi je da svoju kralježnicu sagledam detaljno prije nego što se odlučim za operaciju. Stručnost prof. Kovača i pojašnjavanje zdravstvenog stanja pacijentu dovelo je do razvoja povjerenja i sigurnosti da se prepuštam u ruke stručnjaka. Nakon operacije torakalnog dijela kralježnice osjećam se izvrsno i moja bol je potpuno nestala. Zahvaljujem se prof. Kovaču na upornosti za rješavanje mojeg zdravstvenog stanja, a Specijalnoj bolnici Sv. Katarina na ljubaznosti i brizi tijekom boravka.

Kod pacijentice je rađena desna torakotomija, kojom se pristupilo na prsnu kralježnicu, vađenje intervertebralnih diskova od četvrtog do desetog kralješka te fuzija kralježaka uz fiksaciju sa 7 vijaka i dvije titanske šipke. Zahvat je izveo prof. dr. sc. Vladimir Kovač, dr. med., spec. ortopedije.

quote
Valentina Tomašegović

Liječenje bolova u donjem dijelu kralježnice

quote
Miroslav Belošević

Liječenje bolova u kralježnici minimalno invazivnom kirurgijom

quote
Valentina Tomašegović

Hrvatska

Lumbalna anteriorna fuzija lumbotomijom - liječenje tegoba lumbalne kralježnice MIS ALIF procedurom

Bez dijagnoze bila sam nekoliko godina. Divan Stipe Ćorluka, dr. med. specijalist ortopedije i traumatologije je odmah na prvom pregledu, čim je vidio nalaze, znao što je točno problem i kako će ga riješiti.  Velike pohvale za dr. Ćorluku, sve mi je detaljno i laički pojasnio, a obećanje koje mi dao prije operacije ostvareno je i više od očekivanja. Odmah nakon operacije imam osjet u nozi, a koji  nisam osjetila već dugo vremena. Jako sam sretna te svima toplo i od srca preporučujem dr. Stipu Ćorluku i Specijalnu bolnicu Sv. Katarina. Također, medicinsko osoblje i fizioterapeuti isto su jako dobri i stručni te se odlično brinu za mene. Zaista sam jako zadovoljna.  

Kod pacijentice je rađena MIS ALIF procedura - minimalno invazivnim prednjim pristupom na lumbalnu kralježnicu učinjena je discektomija na segmentu L5-S1, dekompresija neuralnih struktura te u intervertebralni prostor ugrađen hiperlordotični implantat s prednjom fiksacijom. Zahvat je izveo Stipe Ćorluka, dr. med. specijalist ortopedije i traumatologije.

quote
Zoja Kapilović Bego

Revizijski operativni zahvat lumbalne kralježnice: korporektomija, dekompresija spinalnog kanala, stabilizacija i fuzija L4-S1 kralješka.

"Prošlo je 7 dana od operacije. Osjećam se odlično. Prim. doc. Bilić mi je doslovno spasio život. Sigurna sam da bih u protivnom za mjesec dana bila u invalidskim kolicima. U 2 mj. operirana sam u drugoj zdravstvenoj ustanovi i operacija nije prošlo dobro, zato sam spas pronašla ovdje. Saznala sam za Specijalnu bolnicu Sv. Katarinu po preporuci gđe. Mirjane, koja poznaje vrhunske metode rada prof. Primorca i njegovog tima u Sv Katarini. Svi su divni i ljubazni. Želim da svi znaju za ovo divno mjesto jer ovdje spašavaju živote."

Na pacijentici je rađen revizijski operativni zahvat lumbalne kralježnice: korporektomija, dekompresija spinalnog kanala, stabilizacija i fuzija L4-S1 kralješka, a zahvat je izveo prim. doc. dr. sc. Vide Bilić, dr. med., specijalist opće kirurgije, specijalist ortopedije i traumatologije, uže specijalizacije iz traumatologije.

Na fotografiji s prim. doc. dr. sc. Vide Bilić i prof. dr. sc. Draganom Primorcem.

quote
Dragan Šćepanović

Hrvatska

Minimalno invazivna dekompresija lumbalne kralježnice na razini L3-L4 i dekompresija karpalnog kanala

„U Specijalnu bolnicu Sv. Katarina sam došao preko preporuke. Obavio sam pregled kod dr. Bilića i za 3-4 dana je sve već bilo dogovoreno. Sve pretrage za operaciju sam obavio u Sv. Katarini u roku 2 sata, dok bi na nekom drugom mjestu izgubio nekoliko dana. Sve je vojnički i točno. Nema kašnjenja, ako je dogovoreno u 10:00 sati - bilo je u 10:00 sati. Medicinske sestre ne mogu dovoljno nahvaliti. Zaista ovakvu razinu usluge još nisam nigdje doživio. Također moram pohvaliti dr. Bilića koji mi je sve strpljivo i detaljno objasnio dok nisam sve shvatio. Važno mi je da uz svoju neupitnu stručnost to može i laički objasniti da ga zaista razumijem. Iznimno korektan i pristupačan doktor.“

Kod pacijenta je rađena minimalno invazivna dekompresija lumbalne kralježnice na razini L3-L4 i dekompresija karpalnog kanala. Zahvat je izveo prim. doc. dr. sc. Vide Bilić, dr. med., spec.opće kirurgije, spec. ortopedije i traumatologije, uže specijalizacije iz traumatologije.

quote
Dijana Žigman

Hrvatska

Lumbalna mikrodiscektomija - minimalno invazivna operacija lumbalne kralježnice

Prije svega, htjela bih istaknuti jako ljubazno, maksimalno pristupačno i vrlo uslužno osoblje Sv. Katarine. Svaki djelatnik bio je nasmiješen te spreman pomoći i dati stručan savjet u svakom trenutku. Ono što posebno želim istaknuti jest detaljna preoperativna priprema i obrada, kao i sami tijek operativnog zahvata – ovo je jedna sasvim druga, vrhunska razina. Zbog jako dobrih i kvalitetnih odnosa medicinskog osoblja međusobno i multidisciplinarnog pristupa bolnice, osjećala sam se ugodno i potpuno sigurno. Apartman u kojem sam boravila bio je vrlo prostran, a svakako želim naglasiti razinu čistoće i urednosti sobe. Zaista, svaka čast i sve pohvale za Specijalnu bolnicu Sv. Katarinu, u svakom segmentu. Za kraj, želim se zahvaliti svojem doktoru i operateru dr. sc. Marjanu Rožankoviću, dr. med., specijalistu neurokirurgije, radi kojega sam i došla u Sv. Katarinu. Uistinu je pravi stručnjak za kojeg imam isključivo lijepe riječi i pohvale, kao i za samu Specijalnu bolnicu Sv. Katarina.

Kod pacijentice je rađena lumbalna mikrodiscektomija (minimalno invazivna operacija lumbalne kralježnice), a zahvat je izveo dr. sc. Marjan Rožanković, dr. med., specijalist neurokirurgije.

Na fotografiji s medicinskom sestrom Darijom Marušić-Piškor.

quote
D.S.

Hrvatska

Lumbalna laminoforaminotomija - dodatna dekompresija, odnosno oslobađanje korijena živaca u području neuralnih otvora

Za pregled u Sv. Katarini odlučila sam se jer sam već poznavala dr. sc. Marjana Rožankovića, dr. med., specijalista neurokirurgije koji tamo radi, još od prije nekoliko godina, tj. on je već bio moj operater prije ove operacije na kojoj sam nedavno bila. Moje iskustvo s dr. sc. Rožankovićem je izvrsno, a jednako dobro i s drugim medicinskim osobljem bolnice Sv. Katarina - profesionalni su i empatični. Rezultati nakon provedenog operativnog zahvata su jako dobri, a ja se osjećam odlično. Ukratko, zadovoljna sam s kompletnom uslugom i zato bih Specijalnu bolnicu Sv. Katarina svakako preporučila i drugima.

Kod pacijentice je rađena lumbalna laminoforaminotomija (dodatna dekompresija, odnosno oslobađanje korijena živaca u području neuralnih otvora), a zahvat je izveo dr. sc. Marjan Rožanković, dr. med., specijalist neurokirurgije.

quote
Sava Bogdanović

Operacijsko proširenje kanala kralježnice i dekompresija živaca

Ovim putem želim se zahvaliti cijelom timu Specijalne bolnice Sv. Katarina, a posebice prof. dr. sc. Draganu Primorcu te prof. dr. sc. Vladimiru Kovaču, dr. med., spec. ortopedije za izvanrednu pažnju i brigu koju su pokazali za mene kao pacijenta i, ono najvažnije, što su mi omogućili zdrav život. Sukladno tome, posvetio sam im i svoju knjigu jer su me uspješno riješili boli koja mi je onemogućavala normalan život. Svima bih preporučio Sv. Katarinu.

Kod pacijenta je rađeno operacijsko proširenje kanala kralježnice i dekompresija živaca, a zahvat je izveo prof. dr. sc. Vladimir Kovač, dr. med, spec. ortopedije.

quote
Dario Tupek

Hrvatska

Lumbalna mikrodiscektomija - Minimalno invazivna operacija lumbalne kralježnice

Po preporuci prijatelja odlučio sam se doći na pregled kod prim. doc. dr. sc. Vide Bilića u Sv. Katarinu zbog jake boli u leđima i lijevoj nozi. S obzirom na to da sam želio brzo i efikasno rješenje, odlučio sam se na operativni zahvat po preporuci prim. doc. dr. sc. Vide Bilića, dr. med., spec. opće kirurgije, spec. ortopedije i traumatologije, uže specijalizacije iz traumatologije. Gotovo odmah nakon samog zahvata osjetio sam veliko olakšanje, a boli skoro da i nije bilo. Također, moram pohvaliti i rad fizioterapeutkinje gđe Jelene Kelemen, bacc. physioth., koja mi je puno pomogla u mom napretku tijekom fizikalnih terapija, a nakon kojih sam se osjećao kao da nikada nisam ni bio operiran. Svakome bih preporučio Specijalnu bolnicu Sv. Katarina.

Kod pacijenta je rađena lumbalna mikrodiscektomija (minimalno invazivna operacija lumbalne kralježnice), a zahvat je izveo prim. doc. dr. sc. Vide Bilić, dr. med., spec. opće kirurgije, spec. ortopedije i traumatologije, uže specijalizacije iz traumatologije.

Na fotografiji s Jelenom Kelemen, bacc. physioth. tijekom postoperativne rehabilitacije. 

quote
Vesna Pristovnik

Slovenija

Lumbalna laminoforaminotomija

U Specijalnu bolnicu Sv. Katarina sam došla na preporuku fizioterapeuta iz Slovenije koji radi sa sportašima te je rekao da je Sv. Katarina najbolji izbor za rješavanje mojih tegoba. Obzirom na dugo čekanje na operativni zahvat u Sloveniji, nije mi trebalo puno da se odlučim na operativni zahvat u Sv. Katarini i mogu samo reći da sam donijela najbolju moguću odluku. Već dva dana nakon zahvata se osjećam odlično. Ne mogu dovoljno nahvaliti prim. Bilića koji je toliko profesionalan, strpljiv, sve objasni i više puta ako je potrebno. Medicinsko osoblje se tako lijepo brine o meni i na raspolaganju su za sva moja pitanja. Hvala cijelom timu Specijalne bolnice Sv. Katarina i iskrena preporuka svima.

Kod pacijentice je rađena lumbalna laminoforaminotomija, a zahvat je izveo prim. doc. dr. sc. Vide Bilić, dr. med., spec. opće kirurgije, spec. ortopedije i traumatologije, uže specijalizacije iz traumatologije.

quote
Karla Colnar

Operacija skolioze

„Tijekom 2020. godine mi je dijagnosticirana skolioza, deformacija kralježnice. U to vrijeme stupanj skolioze je bio takav da je bilo potrebno liječenje nošenje ortoze. Nakon nekog vremena došlo je do pogoršanja usprkos liječenju ortozom te sam na preporuku svojeg ortopeda upućena na daljnje konzultacije. Preko poznanika smo moji roditelji ja čuli za prof. dr. sc. Vladimira Kovača kao najvećeg hrvatskog stručnjaka u liječenju dječjih skolioza i deformacija kralježnice. Prvi pregled smo obavili ubrzo nakon prvog kontakta s doktorom te nam je on preporučio operaciju. Prof. Kovač je bio iskren i objektivno nam je objasnio o kakvoj se operaciji radi i koji su rizici što nas se posebno dojmilo. Ubrzo nakon našeg razgovora, odlučili smo se na operaciju. Prof. Vladimir Kovač nam je preporučio liječenje u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina kao jednu od vrhunskih ustanova koja može preoperativnu pripremu i postoperativnu njegu te samu operaciju ostvariti na najvišem nivou. U bolnicu smo došli dan prije operacije i smjestili se u bolnički apartman koji je bio prostran i ugodan za boravak. Operativni zahvat je bio već drugi dan i gotovo u potpunosti bezbolan te sam već drugi dan nakon operacije sjedila, a treći dan već hodala. Nakon sedam dana sam otpuštena na kućno liječenje. Cjelokupno iskustvo je bilo iznad svih naših očekivanja. Sve to ne bi bilo moguće bez velikog iskustva, znanja i stručnosti prof. Vladimira Kovača te njegovog tima koji su operaciju obavili besprijekorno. Sama usluga od prvog pa do posljednjeg dana boravka u bolnici bila je na vrhunskom nivou. Posebno nas se dojmila briga i njega medicinskog osoblja 3. kata Specijalne bolnice te svih fizioterapeuta kojima možemo samo reći veliko neizmjerno hvala za sve. Posebno bismo zahvalili prof. dr. Vladimiru Kovaču na njegovoj brizi, pristupu pacijentu, profesionalnosti i stručnosti. Ujedno sve pohvale timu Specijalne bolnice Sv. Katarina na izrazitoj profesionalnoj usluzi, ljubaznosti, toplom pristupu i osmijehu koji su imali na svakom koraku. Iskreno želimo svima preporučiti Specijalnu bolnicu Sv. Katarina.“

Kod pacijentice je rađena operacija skolioze, a zahvat je izveo prof. dr. sc. Vladimir Kovač, dr. med,. spec. ortopedije.

quote
Marijan Grgić

Hrvatska

Dekompresija korijena živca i fuzija u istom aktu u minimalno invazivnoj maniri te balon kifoplastika

quote
Kevin Wayne Priest

Ujedinjeno Kraljevstvo

Lumbalna mikrodiscektomija – „zlatni standard“ operacije hernije diska

Nedugo nakon što sam se preselio u Sloveniju s postojećim problemima vezanim uz kralježnicu, novi prijatelj preporučio mi je Specijalnu bolnicu Sv. Katarina. Nakon brze provjere, ustanovio sam da je Bolnica udaljena svega 2 sata vožnje od mog sadašnjeg mjesta stanovanja pa sam ih odlučio kontaktirati. Termin za konzultacije dobio sam već za par dana. Kako sam podrijetlom iz Ujedinjenog Kraljevstva, nisam do tada imao iskustva s hrvatskim bolnicama. No, već pri prvom dolasku na pregled, sve moje brige su otklonjene jer me svaki član medicinskog osoblje zaista dojmio – svi su bili spremni pomoći te su vrlo učinkoviti i profesionalni u onome što rade, što mi je ulilo veliko povjerenje i sigurnost da sam donio dobru odluku i odabrao prave stručnjake za sebe. Za operaciju kod dr. sc. Marjana Rožankovića, dr. med., specijalist neurokirurgije termin sam dobio samo tjedan dana kasnije, pri čemu mi je pružena maksimalna njega. Ne znam kako dovoljno zahvaliti svima na pruženoj usluzi. Ukoliko netko od mojih prijatelja ili obitelji ikada bude trebao ići u bolnicu, bez oklijevanja ću im preporučiti Sv. Katarinu.

Kod pacijenta je rađena lumbalna mikrodiscektomija - „zlatni standard“ operacije hernije diska, a zahvat je izveo dr. sc. Marjan Rožanković, dr. med., specijalist neurokirurgije.

quote
Kosta Minovski

Hrvatska

Prezadovoljan sam uslugom u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina. Pristup medicinskog osoblja te profesionalnost i stručnost liječnika dr. sc. Marina Lozića, anesteziolog, uži specijalist intenzivne medicine i dr. sc. Marjana Rožankovića, dr. med., specijalist neurokirug, kao i kompletna usluga na visokoj su razini. Zato se uvijek vraćam u Sv. Katarinu vezano uz svoje zdravstvene tegobe. Iskrene preporuke svima.

Na fotografiji s dr. sc. Marinom Lozićem, anesteziolog, uži specijalist intenzivne medicine

quote
Hasan Mujakić

Bosna i Hercegovina

Želim se zahvaliti na ljubaznosti i usluzi cjelokupnom timu Specijalne bolnice Sv. Katarina, od liječnika do medicinskih sestara. Sve specijalističke preglede sam obavio u Sv. Katarini te naposljetku i operaciju kralježnice.

Svima ću preporučiti vaše usluge te naglasiti ljubaznost vašeg osoblja i stručnost medicinskog rada.

Kod pacijenta je rađena lumbalna mikrodiscektomija, a zahvat je izveo dr. sc. Krešimir Saša Đurić dr. med. neurokirurg.

quote
Tomislav Zorić

Mikrodiscektomija uz pomoć METRx tubularnih retraktora

„Po preporuci sam došao do dr. Ćorluke i Sv. Katarine. Od dijagnostike do dogovorenog zahvata je prošlo vrlo kratko vrijeme i u svakom trenutku sam imao kompletnu podršku cijelog osoblja Sv. Katarine. Dr. Ćorluka je uz ogromno znanje kirurgije kralježnice pokazao i neposredan ljudski pristup te ulio povjerenje koje je umanjilo, odnosno skroz otklonilo svaki strah i sumnju u predloženi način liječenja (koji je bio prisutan nakon konzultacija s drugim liječnicima). Odmah nakon operacijskog zahvata je došlo do značajnog poboljšanja tegoba, a zahvalnost za to ide i cijelom osoblju Sv. Katarine (svim sestrama odjela, fizioterapeutima te djelatnicima anesteziologije) koje su ovo moje iskustvo učinili takvim da će mi ostati u lijepom sjećanju i svakako vrijednim preporuke za sve one koji imaju problema s kralježnicom.“

Kod pacijenta je rađena mikrodiscektomija (operacija hernije diska) uz pomoć METRx tubularnih retraktora, a zahvat je izveo Stipe Ćorluka, dr. med., specijalist ortopedije i traumatologije.

quote
Božica Dolenac

Hrvatska

Prije 20 god. mi je prvi put operirana lumbalna kralježnica, a ubrzo i drugi put. Stoga sam morala tražiti zdravstvene usluge u mnogim bolnicama i lječilištima. U nekoliko navrata sam dolazila i ovdje u Specijalnu bolnicu Sv. Katarina zbog jakih i upornih križobolja koje su me sputavale u svakodnevnim aktivnostima. Svaki put sam dobila visoko profesionalnu medicinsku, ali i nadasve ljudsku, humanu uslugu. Ovdje je sve lakše podnijeti, bolove i strahove, ovdje je osmijeh i srdačnost na svakom koraku. Od srca zahvaljujem svim djelatnicima koje sam ikad trebala i svima preporučam jednu od najboljih bolnica u našoj zemlji. Želim Vam svima uspjeh u radu i razvoju medicine. Posebno zahvaljujem izuzetno pristupačnom i nadasve profesionalnom i ljubaznom dr. Marinu Loziću koji me oslobodio velikih bolova i time uvelike promijenio moju kvalitetu življenja. Srdačan pozdrav!

quote
Satoshi Ishii

MMA Borac i olimpijski pobjednik u judu

Sv. Katarinu došao sam po preporuci. Jako sam zadovoljan s cjelokupnom uslugom. Svi su jako ljubazni, a stručnost liječnika na velikom nivou

quote
Goran Janošević

Hrvatska

Moji su problemi započeli u lumbalnom djelu kralježnice. Obavio sam MR snimanje i ustanovilo se da se radi o protruziji diska. Nakon toga pregledao me neurokirurg i fizijatar. Nije bilo govora o operaciji. Krenuo sam na fizikalne terapije po posebno osmišljenom programu pod stručnim nadzorom fizioterapeuta Nine. Cijeli proces je jako stručan i motivirajuć. Koncept se sastoji od niza vježbi, gdje se vodi računa o svakom detalju. Rezultat je odličan, a bolovi su se smanjili. Preporučujem Sv. Katarinu svima s istim i sličnim smetnjama. Vjerujem da je ovo mjesto gdje će riješiti svoj problem.

quote
Mersiha Mulahasanović

Bosna i Hercegovina

Prije dvije godine operirala sam vratnu kralježnicu u drugoj zdravstvenoj ustanovi. Sada nakon dvije godine ponovno mi je rečeno da bi trebala na operativni zahvat. S tom informacijom bila sam van sebe i sve bi učinila da je mogu u ovom trenutku izbjeći. Problem je što nigdje nisam mogla dobiti informaciju zašto mi se to točno događa i postoji li još koja opcija osim operacije. Na internetu pronašla sam fantastična iskustva pacijenata s bolnicom Sv. Katarina i odučila radi toga doći na pregled. Prvo sam bila na pregledu kod neurokirurga i ortopeda. Precizno su mi dali sve informacije uz stručne argumente. Jedini su mi znali dati prave informacije na temelju stručnosti. Oba liječnika složili su se da ponovna operacija nije nužna u ovom trenutku i da bi bilo dobro isprobati i druge opcije liječenja. Krenula sam na fizikalne terapije u Sv. Katarinu. 3 godine nisam mogla okrenuti glavu prema iza. Zamislite, već prvi dan, nakon prvog odrađenog Emmett tretmana uspjela sam okrenuti glavu i usmjeriti pogled preko ramena. Fantastičan osjećaj. Draga gđa. Jelena toliko je stručna i toliko se trudi i radi sa mnom da sam presretna što sam došla ovdje. Ne mogu opisati koliko sam ja zapravo imala sreće što sam dospjela u tim ovih divnih i profesionalnih liječnika i fizioterapeuta. Riječ HVALA je premalo… O ljubaznosti, ambijentu i čistoći ne moram niti govoriti, usluga je na izrazito velikom nivou.

quote
Marija Mesić

Hrvatska

Sv. Katarini sam u potpunosti povjerila svoje zdravlje, prvo za kralježnicu, a kasnije za kuk i koljeno. Ovdje već dolazim oko 4 godine od zahvata, pregleda, praćenja, a bila sam i na fizkalnim terapijama. Jako sam zadovoljna s uslugom, liječnicima i ostalim medicinskim osobljem. Sve najbolje samo mogu reći o ovoj divnoj bolnici.

quote
Nataša Šafranko

Hrvatska

U devetom sam mjesecu trudnoće. U drugom mjesecu me ulovio išijas i još od ranije imam problema s kralježnicom. Na internetu sam pronašla odlične recenzije za Sv. Katarinu i odlučila ovdje doći na fizikalne terapije. Tako da od drugog mjeseca trudnoće dolazim na fizikalne. Počeli smo s laganim vježbama, prilagođenim mojem stanju. Draga gđa. Jelena koja me vodi kroz cijelo ovo vrijeme pokazala mi je vježbe koje mogu raditi i sama kod kuće. Zatim smo krenuli s Bowen tehnikom koja me je spasila. Bolovi su popustili, osjećam se puno bolje. Kad sam tek stigla hodala sam u koso, sada je i to ispravljeno. Do terapija imala sam migrene, a od kada idem na terapije nisam je imala niti jednom. Mogu reći da sam u Sv. Katarini dobila više nego li sam očekivala. Osoblje je jako ljubazno, uvijek vas dočekaju s osmijehom. Sada kad su terapije prije kraju, ne znam kako ću se odvojiti od Jelene.

quote
Marko Kranjc

Hrvatska

2013. godine imao sam velikih problema s diskus hernijom i tada sam operiran u jednoj drugoj ustanovi. Prošle godine započeli su ponovni problemi i bolovi. Želio sam učiniti sve što je moguće, samo da izbjegnem ponovnu operaciju. Pretraživao sam internet i našao informacije o Sv. Katarini, a nakon toga čuo i tople preporuke za vašu bolnicu. Došao sam prvo na pregled kod doc.dr.sc. Gorana Mraka, koji mi je ulio dodatno povjerenje da sam na pravom mjestu i da neću morati na operaciju, već da ću moći nastaviti s konzervativnim liječenjem. Upravo fizikalne terapije u vašoj bolnici su mi omogućile to što trebam. Profesionalni pristup i vrhunska zdravstvena usluga. Sada se osjećam puno bolje, a najviše se veselim povratku dnevnoj rutini, a ponajviše bicikliranju do Sljemena, Plješivice…

quote
Božica Dolenac

Hrvatska

Svoj dugogodišnji problem s bolovima u kralježnici povjerila sam vertebrološkom timu Sv. Katarine te su ga sanirali individualnim  intervencijskim  postupkom.
Suprug je u Centru za ortopediju uspješno tretirao bolove u koljenu i napravio je detaljnu dijagnostičku  obradu te je sada naša kvaliteta života znatno  poboljšana nakon ciljanog i  personaliziranog liječenja.
Veselim se što na jednom mjestu možemo mnoga zdravstvena stanja riješiti brzo i precizno u rukama najboljih stručnjaka. Ovo je Bolnica čiji su djelatnici dokazali da im je pacijent na prvom mjestu. Uvijek spremni pomoći i izaći u susret, imaju razumijevanje za pacijentove probleme i mnoga pitanja koja nas muče prilikom dolaska liječniku. Svaki zdravstveni problem do sada smo im povjerili te ćemo ih i dalje s punim povjerenjem preporučiti svima, provjereno i od srca.

quote
Barbel Haussmann

Njemačka

Gotovo sedam godina imala sam ogromnih problema s kralježnicom zbog kojih nisam mogla raditi svakodnevne i uobičajene stvari; nisam mogla dugo sjediti, voziti automobil, raditi za računalom, te sam kod ustajanja imala dosta problema i nepodnošljive bolove. Rješenje za takvu situaciju potražila sam u renominiranim njemačkim i američkim bolnicama, te sam nakon gotovo sedam godina osjećala veliku frustraciju jer napretka nije bilo, a ja nisam mogla normalno živjeti i baviti se svakodnevnim poslovima.

Na preporuku prijatelja počela sam se raspitivati o radu Specijalne bolnice Sv. Katarina za koju sam čula da je centar izvrsnosti koji ima odlične stručnjake za kralježnicu te sam nakon toga odlučila doći u Hrvatsku i započeti s liječenjem.

Tim Specijalne bolnice Sv. Katarina predvođen dr. Darkom Perovićem, nakon inicijalnih pretraga, odlučio se za postupak radio-frekventne ablacije, točnije tretiranja živčanih ogranaka na zglobovima kralježnice. Postupak je trajao samo 2 sata uz lokalnu anesteziju, a već isti dan izašla sam iz bolnice.

Odmah nakon izlaska iz bolnice osjećala sam se puno bolje. Odjednom su mi sve aktivnosti postale lakše i više nisam osjećala bolove i napor kao ranije. Zaista, nakon dugo vremena dobila sam dojam kao da sam nanovo rođena. Možete zamisliti kako je to kad ne možete sjediti, zalijevati cvijeće u vlastitom vrtu, voziti automobil i sl. Sada to opet mogu raditi zahvaljujući odličnom timu iz Sv. Katarine.

Na kraju još jednom želim od srca zahvaliti ljubaznom i profesionalnom osoblju Specijalne bolnice Sv. Katarina na svemu što su učinili za mene, i zbog toga ću svoje iskustvo prenijeti svim prijateljima u Njemačkoj i šire.

Hvala Sv. Katarina!

quote
Aktivna Hrvatska s dr. sc. Marjanom Rožnakovićem
quote
Mathieu Carle

Igrač KHL Medveščak

Nakon zahvata u bolnici Sv. Katarina, osjećam se odično, ne osjećam nikakve bolove i nadam se brzom oporavku, čak i bržem od onoga koji mi predviđaju. Naravno da mi je želja da se što prije vratim na led, to mi je kao sportašu najvažnije! Još uvijek nisam potpuno opušten, što je i logično nakon operacije kralježnice, no iznenadilo me koliko se dobro osjećam i da mogu hodati i sjediti. (9. ožujka 2014.)

quote
Ivo Karlović

Tenisač

Kao profesionalni sportaš koji se bavi tenisom, jako često se suočavam s ozljedama leđa, koljena, ramena i ostalih zglobova. Kod svih tih slučajeva iznimno je važno da se brzo i točno dijagnosticira baza problema kako bih se što prije mogao vratiti na teren. U tim trenucima smirujuće je znati da postoji stručan, ljubazan i povjerljiv tim na čelu s dr. Borićem koji će mi sigurno moći pomoći kao uvijek do sada.

quote
Ranko Vučinić

Glasnogovornik KHL Medveščak

Imamo potpuno povjerenje u stručnjake bolnice Sv. Katarina stoga je odabir bolnice Sv. Katarina za operaciju kraježnice Mathieu Carlea bio je slijedom toga prvi i jedini izbor kluba i igrača.

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba