Izbornik
Centri izvrsnosti -> Gastroenterologija -> Gastroenterologija

Gastroenterologija

Tim stručnjaka gastroenterologa Sv. Katarine

Gastroenterologija je dio interne medicine koji se bavi bolestima donjeg dijela probavnog sustava koji čine jednjak, želudac, dvanaesnik, debelo i tanko crijevo, crijeva, jetra, žučnjak, žučovodi i gušterača. Gastroenterološki pregled sastoji se od razgovora s bolesnikom, detaljnog kliničkog pregleda, obično i ultrazvuka trbuha. Potom se prema dogovoru liječnika i bolesnika mogu uraditi i dodatne pretrage – kolonoskopija, gastroskopija, laboratorijske analize. Ako je potrebno, po dogovoru se obavljaju i radiološke pretrage. U našoj gastroenterološkoj ambulanti možete obaviti sljedeće pretrage:

  • gastroskopiju s i bez anestezije
  • kolonoskopiju s i bez anestezije
  • UZV abdomena
  • specijalističke preglede

Potpuna dijagnostička obrada gastroenteroloških problema i stanja uključuje:

  • kolonoskopiju i gastroskopiji s i bez anestezije
  • UZV abdomena
  • Color Doppler abdomena
  • Color Doppler krvnih žila trbuha
  • elastografiju jetre ( neinvazivna procjena težine oštećenja jetre)
  • polipektomiju

Vrhunska oprema

Sve pretrage obavljamo brzo, stručno i bezbolno uz najmoderniju dijagnostičku i anesteziološku opremu.

U Specijalnoj bolnici Sv. Katarina u sklopu vrhunske dijagnostičke opreme koristimo i endoskop s CAD EYE umjetnom inteligencijom za kolonoskopiju. Ovaj inovativni uređaj ima za cilj poboljšati detekciju polipa u stvarnom vremenu, pružajući izvanrednu pomoć u prepoznavanju ravnih lezija, višestrukih polipa te svih lezija koje su možda skrivene u kutovima slike.

Kada se sumnjiv polip otkrije, CAD EYE karakterizacija dolazi u akciju, pružajući ključnu podršku u dijagnosticiranju. Ova napredna funkcija analizira polip u stvarnom vremenu i precizno ga klasificira kao hiperplastičan ili neoplastičan, pružajući liječnicima važne informacije za daljnje postupanje.

Također, bitno je napomenuti visoke standarde dezinfekcije endoskopa (čime su zadovoljeni najviši standardi propisani od Europskog endoskopskog društva (ESGE i ESGENA-e)). Sama dezinfekcija endoskopa vrši se mehanički i strojno  nakon svake pretrage te se za skladištenje endoskopa koristi ormar za sušenje (Endodray) namijenjen za dodatnu dezinfekciju, kako bi se spriječilo nakupljanje bakterija u samom uređaju, obzirom na njegovu specifičnu upotrebu.

Primjena CAD EYE umjetne inteligencije donosi značajno poboljšanje u detekciji polipa i točnosti dijagnoze, postavljajući nove standarde u medicinskoj dijagnostici. U Specijalnoj bolnici Sv. Katarina, uvijek smo posvećeni pružanju najbolje moguće skrbi za naše pacijente, a CAD EYE je još jedan korak prema tom cilju.

CAD EYE endoskop.JPG

U Centru za gastroenterologiju također koristimo i ultrazvučni uređaj PHILIPS EPIQ 7, koji korištenjem nSIGHT tehnologije postiže optimalnu rezoluciju, dok PureWave izvedba sonde uniformnog kristala putem poboljšanog prodiranja ultrazvučnog signala omogućava beskompromisno oslikavanje najzahtjevnijih pacijenata. Osim tehničke superiornosti, EPIQ 7 koristi sveobuhvatan i neprikosnoven raspon kliničkih primjena poput oslikavanja uz kontrast, elastografiju, 3D/4D oslikavanje te naravno analizu protoka krvnih žila putem Doppler oslikavanja u boji.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba