Izbornik
Centri izvrsnosti -> Neurologija -> Neurologija

Neurologija

U našem centru možete dobiti kompletnu neurološki obradu i dijagnostiku bez čekanja i bez uputnice.

Dijagnostika i terapija neuroloških bolesti zahtijeva znanje, stručnost, strpljenje i pažnju. Naši neurolozi ujedinjuju te osobine, a svemu dodaju i vještinu uporabe najnovije tehnologije.

Osnovna misija u radu neurološke djelatnosti Specijalne bolnice Sv. Katarina je klinička primjena neuroznanosti i medicina temeljena na znanju i dokazima. Osnova dobre kliničke procjene neuroloških smetnji svakako je neurološki pregled, nakon kojeg se donosi odluka o daljnjim dijagnostičkim postupcima ili liječenju.

Najčešće bolesti i stanja koja se liječe u okviru Centra za neurologiju su: glavobolje, križobolja i bol u vratu, nestabilnost pri hodu, vrtoglavica, trnjenje/drvenjenje, mišićna slabost, tremor, Parkinsonova bolest, Alzheimerova bolest, poremećaji memorije, konvulzivna stanja s epilepsijom, sinkope, moždani udari, tranzitorne ishemičke atake, sindrom nemirnih nogu, Tourette sindrom, dvoslike, privremeni gubitak vida, mijastenija gravis, sindrom karpalnog kanala, nasljedne neuropatije, dijabetička neuropatija, neuropatija kod herpes zostera, neuralgija živca trigeminusa, atipična facijalna bol, pareza facijalisa, parestetička meralgija i mnoga druga stanja.

Neurološke usluge koje nudi naša služba uključuju kompletnu neurološku dijagnostiku i liječenje, neurološku specijalističku ekspertizu, EMNG – elektromiografiju s mjerenjem maksimalnih brzine provođenja perifernih živaca, EEG s metodama aktivacije (uključujući kratkotrajni EEG Video-monitoring), vidne i slušne evocirane potencijale kore mozga. Neurološka služba uključena je i u sve tekuće znanstvene aktivnosti koje se obavljaju u okviru Specijalne bolnice.

Stanja koja se mogu dijagnosticirati u okviru Neurološke službe uključuju (između ostalih):

  • Oštećenja ili kompresiju perifernih živaca, koja izazivaju bol, utrnulost i slabost i/ili atrofiju mišića lica, ruku i nogu. Primjer ovakvog stanja je sindrom karpalnog kanala, gdje je živac koji prolazi kroz zglob zapešća priklješten ili pritisnut.
  • Neurovaskularni poremećaji, kao što je moždana ishemija, moždana krvarenja i traumatske ili ne-traumatske tromboze u mozgu ili leđnoj moždini.
  • Poremećaje funkcije mozga kao što su Alzheimerova i Parkinsonova bolest, epilepsije, hidrocefalus i povišen intrakranijski tlak.
  • Tumori koji zahvaćaju mozak, lubanju, leđnu moždinu ili periferne živce. To uključuje primarne tumore živčanog sustava i tumore koji se šire iz lokalnih tkiva ili metastatski iz udaljenih žarišta.
  • Traumatska oštećenja mozga, leđne moždine, kralježnice, lubanje ili perifernih živaca.

Ukoliko trebate pregled neurologa ili dijagnostiku, dogovorite pregled i počnite s terapijom što prije te tako spriječite daljnje komplikacije.

Javite nam se s povjerenjem na 0800 84 88 ili info@svkatarina.hr.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba