Izbornik
Centri izvrsnosti -> Ortopedija i sportska medicina -> Ortopedija i sportska medicina

Ortopedija i sportska medicina

Sv. Katarina je jedina bolnica u ovom djelu Europe koja na jednom mjestu, multidisciplinarnim pristupom, koristeći najsuvremeniju opremu, omogućuje vrhunsku dijagnostiku, najbolje terapijsko-operacijske postupke i individualno pripremljenu rehabilitaciju, što je izdvaja od ostalih bolnica.

Ortopedija „a La Carte“. Što to znači za pacijenta?

Ortopedija „a la carte“ je koncept individualizirane medicine kod koje je opcija operacijskog liječenja skrojena prema specifičnim potrebama svakog pojedinog pacijenta. Ovakav pristup se temelji na visoko stručnom i iskusnom timu liječnika koji je u stanju prepoznati potrebu pacijenta u skladu s njegovim životnim stilom i očekivanjima. Nakon definiranja cilja liječenja ortoped ordinira određenu dijagnostičku pretragu kako bi se bolje planirao zahvat. Nakon provedene sofisticirane dijagnostike ortoped se odlučuje za operacijsko liječenje koje je vrlo detaljno prilagođeno pacijentu.

Tim centra za ortopediju i sportsku medicinu pogledajte na linku.

Integrirani i međusubno povezan sustav operacijskih sala_1.jpg

Kod ovakvog pristupa pacijent može bolje izraziti svoje potrebe i mora manje biti u strahu od unificiranog pristupa liječnika. Pacijent može očekivati da nakon liječenja može nastaviti sa aktivnostima i vrstom života na razini koju je imao prije ozljede ili bolesti.

Tražite ortopeda? Na pravom ste mjestu! Javite nam se i dogovorite pregled.

U našoj bolnici tako je moguće napraviti gotovo sve dijagnostičke i terapeutske zahvate vezane uz bolesti koštanog i mišićnog sustava. Tako npr. moguće je obaviti zamjenu bolesnih zglobova koljena , kuka i ramena. Naravno, sam odabir operacije ovisi o stupnju degenerativnih promjena. Naši ortopedi u svom radu koriste najmodernije materijale i implantate, od svjetskih proizvođača, kao što su Arthrex, Johnson & Johnson, i dr., te su educirani za liječenje svih oblika sportskih ozljeda, posebice artroskopskim zahvatima na zglobovima koljena, kuka, ramena, gležnja i lakta. Uz ove zahvate timovi naših liječnika rade korekcije deformacija stopala (npr. vrlo čestih koštanih deformiteta kod žena – haluksa valgusa ili čuklja), uz upotrebu najmodernijih instrumenata i implantata.

Najmodernije operacijske sale u ovom dijelu Europe_2.jpg

Liječenje sportskih ozljeda sustava za kretanje, posebice profesionalnih igrača je veliki izazov za svakog liječnika i njegov tim. Veliki broj vrhunskih sportaša uspješno je operiran i rehabilitiran u Sv. Katarini. Iskustva naših pacijenata pročitajte na linku.

Imate bolove u području kuka, koljena, ramena ili ste kandidat za operaciju? Dogovorite pregled.

Bolnica Sv. Katarina jedna je od rijetkih bolnica koja ima jednodnevnu kirurgiju – pacijent se zaprima ujutro na dan operacije te istoga dana, nakon operativnog zahvata ide kući. Uvođenjem vlastitog transfuzijskog protokola u kliničku praksu uspjeli smo svesti davanje tuđe krvi na samo 5% kod ugradnje proteza kuka i koljena. Primjenom različitih tehnika regionalne anestezije smanjujemo poslijeoperacijsku bol i olakšavamo rehabilitaciju.

Sve navedeno je prepoznato u inozemstvu i u našoj bolnici se liječe pacijenti iz SAD-a, Kanade, Irske, Francuske, Iraka, Libije, Slovenije, Njemačke itd., čime snažno pozicioniramo ne samo našu bolnicu već i hrvatsko zdravstvo.

Jeste li kandidat za protezu koljena, kuka i ramena? Javite nam se s povjerenjem i saznajte sve odgovore na vaša pitanja!

Bolnica je centar izvrsnosti za sportsku medicinu, u njoj se liječilo niz vrhunskih hrvatskih sportaša iz gotovo svih sportova.

Sportaši koji su liječeni u Specijalnoj bolnici Sv. Katarini su Garry Kasparov, bivši svjetski šahovski prvak, Marin Čilić ( pobjednik US Open-a 2014 ), Gordan Giriček (NBA igrač: Memphis Grizzlies, Orlando Magic, Utah Jazz), Bojan Bogdanović (NBA igrač: Brooklyn Nets), Mario Mandžukić (nogometaš Juventusa i hrvatske nogometne reprezentacije), Luka Modrić (nogometaš Real Madrida, i hrvatske nogometne reprezentacije), Ivan Rakitić (nogometaš Barcelone i hrvatske nogometne reprezentacije), Ivica Olić (nogometaš Wolfsburga i hrvatske nogometne reprezentacije), Vedran Ćorluka (nogometaš Lokomotive iz Moskve i hrvatske nogometne reprezentacije), Ivica i Janica Kostelić (četverostruki osvajači olimpijske zlatne medalje), Blanka Vlašić (svjetska prvakinja u skoku u vis-zatvoreno dvoransko takmičenje), Niko Kranjčar (nogometaš Queens Park Rangers-a), Ivano Balić (jedan od najboljih rukometaša svih vremena), Mirko Filipović (K-1 World Champion) i mnogi drugi.

Njihova stvarna svjedočanstva pročitajte na linku: Poznati o nama.

Bolnica je službena zdravstvena ustanova Hrvatske nogometne reprezentacije, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog teakwando saveza te nekoliko velikih hrvatskih sportskih klubova: NK Hajduka, GNK Dinama, RNK Splita, NK Slavena Belupo, NK Lokomotiva, NK Rijeka, NK Istra 1921, RK Podravka, KHL Medveščak, a liječnici ove zdravstvene ustanove su voditelji ili članovi medicinskih timova Hrvatskog olimpijskog odbora i niza sportskih saveza.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba