Izbornik
Centri izvrsnosti -> Endokrinologija i dijabetes -> Endokrinologija

Endokrinologija

Centar za endokrinologiju Specijalne bolnice Sv. Katarina objedinjuje vrhunsku ekspertizu, znanje te dugogodišnje specijalističko i subspecijalističko iskustvo medicinskih stručnjaka s ciljem provođenja suvremenih standarda u dijagnostici i liječenju endokrinoloških bolesti.

U našem  Centru moguće je provesti dijagnostički pregled i liječenje čitavog niza endokrinoloških poremećaja koji uključuju genetske, nasljedne, upalne, degenerativne, autoimune i tumorske bolesti hipofize, štitnjače (uključujući UZV štitnjače i citološku punkciju štitnjače), doštitnih i nadbubrežnih žlijezda, kao i dijagnostiku i liječenje poremećaja koštanog metabolizma (osteopenije i osteoporoze) te niza ostalih metaboličkih poremećaja, uključujući inzulinsku rezistenciju, metabolički sindrom, prekomjernu tjelesnu težinu i pretilost.

U sklopu Centra također provodimo endokrinološku i onkološku subspecijalističku ekspertizu tzv. „drugo mišljenje“ o provedenoj ili planiranoj dijagnostici i liječenju svih endokrinoloških bolesti i poremećaja, uključujući dobroćudne i zloćudne endokrine i neuroendokrine tumore te ostale tumore solidnih organa.

Kao vrhunski Centar personalizirane medicine provodimo genetsko testiranje s genetskim savjetovanjem, čime svaki pojedinac može spoznati kako njegov genetski status utječe na metabolizam hrane, kakav je rizik za nastanak nasljednik oblika raka te endokrinoloških i metaboličkih bolesti, što omogućava pravovremeno kreiranje plana prevencije, ranog otkrivanja i liječenja.

Naše nutricionističko savjetovalište izvrstan je izbor za sve koji imaju poteškoće s pretilošću ili prekomjernom tjelesnom težinom i s njima povezanim poremećajima te zdravstvene probleme uzrokovane nepravilnom prehranom.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba