Izbornik
Tim stručnjaka -> Izv. prof. dr. sc. Ivo Lovričević, dr. med.

Izv. prof. dr. sc. Ivo Lovričević, dr. med.

specijalist opće kirurgije, subspecijalist vaskularne kirurgije

Diplomirao, magistrirao i doktorirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Specijalizirao je opću kirurgiju u KBC Zagreb-Rebro. Nakon specijalizacije, radio je u KBC „Sestre milosrdnice“, gdje stječe status subspecijalista za vaskularnu kirurgiju.

Tijekom radnog staža uveo je u kliničku praksu mnoge vaskularne i endovaskularne metode.

Predmet rada i njegovo područje interesa je ukupna vaskularna kirurgija, aneurizmatske bolesti, bolesti perifernih arterija i aorte. Poseban akcent je na liječenju aterosklerotskih promjena na karotidnim arterijama i venskoj patologiji, iz čijeg područja je i doktorirao.

Radio je kao šef odjela za vaskularnu kirurgiju KBC „Sestre milosrdnice“ kroz više godina, kao i nastavnik Medicinskog fakulteta. U dva četverogodišnja mandata bio je predsjednik društva za vaskularnu kirurgiju i dopredsjednik flebološkog društva.

Organizator je mnogih vaskularnih skupova. U dva navrata boravio je u SAD-u na North Western University Hospital Chicago Illinois, St. Luke's Episcopal Hospital i Texas Heart Institute, Houston, Texas te u Nizozemskoj na Odjelu za vaskularnu kirurgiju u St. Antonius Ziekenhuis; Hospital Nieuwegein Holland kao dobitnik „Educational Travel Grants“ za članove ESVS-a (Europskog društvo vaskularnih kirurga).

Autor je mnogih stručnih i znanstvenih radova te koautor mnogih udžbenika.

Novosti

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba