Izbornik
Tim stručnjaka -> Prim. dr. med. Ivan Benčić

Prim. dr. med. Ivan Benčić

spec. opće kirurgije, spec. ortopedije i traumatologije, uže specijalizacije iz traumatologije

Završio je Medicinski fakultet u Zagrebu 1988. godine kao redovan student s odličnim uspjehom. 1988. godine započinje rad u očevoj ordinaciji te volontira na kirurgiji.

Specijalizirao je kirurgiju za MC Pakrac. Specijalistički ispit je položio 1992. Zbog tadašnjih ratnih uvjeta prebačen je na rad u Dom Zdravlja Kutina gdje je s kolegama s ortopedije KBC Zagreb oformio ratnu bolnicu i kirurške timove. Stekao je veliko iskustvo u trijaži i zbrinjavanju ratnih ozljeda. Vlasnik  je Spomenice domovinskog rata kao liječnik dragovoljac.

1997. godine započinje s radom u Klinici za Traumatologiju Zagreb gdje radi do današnjih dana gdje polaže i subspecijalistički ispit iz traumatologije i po stečenim pravima postaje spec. ortopedije i traumatologije. Stručni je suradnik u OB Dubrovnik od 2014. g. gdje jednom mjesečno obavlja preglede i operacije. Dvije godine je bio stručni suradnik u OB Bjelovar. Kao gost operater-edukator operirao je u skoro svim bolnicama i klinikama u Hrvatskoj  kao i u bolnicama bivše Jugoslavije (Sarajevo, Zenica, Skopje, Podgorica). Aktivni je i pasivni sudionik brojnih kongresa i tečajeva u Hrvatskoj i inozemstvu. Inicijalni je član AIOD-a (društvo za intramedularnu fiksaciju).

U 35 godina neprestanog rada obavio je velik broj kirurških te ortopedsko traumatoloških zahvata, oko 500 ortopedsko - traumatoloških zahvata godišnje. Uveo je brojne operativne tehnike u svakodnevnu praksu u Hrvatskoj (protetika ramena, koljena, lakta, intramedulane fikscije dugih kostiju, artroskopske operacije koljena, ramena i gležnja, korektivne operacije zglobova i dugih kostiju).

U svakodnevnoj praksi mu pomaže iskustvo iz opće kirurgije za liječenje kompliciranih ozljeda ekstremiteta te infekcija u koštano zglobnoj kirurgiji. Ima širok spektar interesa. Radi primarnu i revizijsku protetiku ramena, koljena i kuka; artroskopske zahvate na koljenu, ramenu i gležnju, a prije 2 godine je započeo i s totalnom protezom lakta. Također  je liječio brojne nesrasle prijelome dugih kostiju nakon neuspjelih osteosinteza, komplicirane zglobne prijelome, razne ligamentarne ozljede. Za sebe voli reći da je prvo naučio kirurgiju, pa onda traumatologiju i ortopediju.

Naši liječnici i iskustva pacijenata

Pročitajte njihova stvarna i inspirativna iskustva!

Novosti

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba