Izbornik

2% znanstvenika na svijetu s najvećim utjecajem citiranosti

Prof. dr. sc. Dragan Primorac dio je popisa 2% znanstvenika na svijetu s najvećim utjecajem citiranosti u karijeri za 2020. godinu

Elsevier BV, jedan od najvećih svjetskih izdavača znanstvene literature među kojima su časopisi The Lancet, Cell, itd.  upravo je objavio  popis 2% znanstvenika na svijetu s najvećim utjecajem citiranosti u karijeri za 2020. godinu.  

Među navedenim znanstvenicima je i prof. dr. sc Dragan Primorac, predsjednik Upravnog vijeća naše bolnice. Rezultate istraživanja kojeg su objavili profesori John P. A. Ioannidis, Kevin W. Boyack i Jeroen Baas sa Sveučilišta Stanford u Kaliforniji (SAD) prenio je i Večernji list.  

Baza podataka koju je objavio Elsevier BV sadrži standardizirane informacije o citatima, h-indeksu, hm-indeksu prilagođenom koautorstvu, citatima radova na različitim pozicijama autora i skupnom pokazatelju utjecaja citiranosti, a poimenično je navedeno 2% znanstvenika na svijetu s najvećim utjecajem citiranosti kako u karijeri tako i za 2020. godinu te je dostupna putem poveznice August 2021 data-update for "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators".

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba