Izbornik

“The First Mediterranean Symposium of Comperhensive Joint Care” u Splitu od 5. do 7. listopada

U hotelu Le Meridien Lav u Splitu od 5 - 7. listopada 2018. godine održava “The First Mediterranean Symposium of Comperhensive Joint Care”

u organizaciji  Specijalne bolnice Sv. Katarina te International Society for Applied Biological Sciences, The World Academy of Pain Medicine Ultrasonography, jedne od najpriznatijih svjetskih organizacija iz područja liječenja boli   u hotelu Le Meridien Lav u Splitu od 5-7. listopada 2018. godine održava “The First Mediterranean Symposium of Comperhensive Joint Care” (www.pain.com.hr). Suorganizatori ovog događaja su Hrvatsko društvo za liječenje boli, Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu, te Hrvatski nogometni savez. Važno je napomenuti da se ovaj znanstveni skup odvija pod pokroviteljstvom European Pain Federation i Hrvatske liječničke komore.

Tijekom održavanja simpozija predavanja će održati vodeći svjetski stručnjaci iz područja dijagnostike i liječenja ozljeda zglobova koji dolaze sa Stanford University, Mayo Clinic, Wake Forest University, University of Toronto, Innsbruck Medical University, Maastricht University Medical Center, Penn State University. Uz njih u radu skupa će sudjelovati i vrhunski hrvatski stručnjaci s medicinskih fakulteta u Splitu, Osijeku i Rijeci. Ovaj interdisciplinarni skup, će okupiti stručnjake iz područja sportske medicine, liječenje boli, radiologije,  neurologije, ortopedije, pedijatrije, fizikalne medicine i rehabilitacije te anesteziologije, a naglasak simpozija je na najnovijim mogućnostima u dijagnostici i zbrinjavanja bolesti lokomotornog sustava, posebice sportskih ozljeda kao i liječenja osteoartritisa, bolesti koja će prema predviđanjima Ujedinjenih naroda do 2050. godine zahvatiti više od 20% ukupne svjetske populacije iznad 60 godina starosti.

Predviđeno je da se tijekom kongresa obradi niz atraktivnih tema uključujući novosti iz kliničke anatomije muskulo-skeletnog sustava, posebice zglobova kuka, koljena, gležnja, ramena i lakta te najnovije spoznaje vezano uz patogenezu osteoartritisa, prikaz novih radioloških postupaka koje se koriste u dijagnostici osteoartritisa, interdisciplinarni pristup u liječenju boli, a  poseban naglask će se staviti na liječenje osteoartritisa mikrofragmentiranim masnim tkivom i mezenhimalnim matičnim stanicama,  liječenje koristeći «platelet rich plasma” (PRP),  «bone marrow concentrate (BMC)», denervaciji oštećenih zglobova, itd. Tijekom radionica, sudionici skupa će se upoznati s metodologijama izdvajanja stromalne vaskularne frakcije i matičnih stanica, intraartikularnoj i periartikularnoj aplikaciji lijekova, ultrazvučnoj dijagnostici i mogućnostima terapije velikih zglobova koristeći radiofrekventnu ablaciju, itd.

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba