Izbornik

Hrvatska u ovom trenutku još nije prepoznatljiva destinacija medicinskog turizma

“Globalne promjene u ovom vidu turizma događaju se iznimno brzo. Ne smijemo se prepustiti stihiji, već se moramo uključiti te se znati nositi u korak s njima, a to zahtijeva puno veći angažman države, ali i svih ostalih dionika, nego što je to dosad bilo”.

“Uloga privatnih bolnica i poliklinika u razvoju medicinskog turizma je iznimno velika jer je to glavni preduvijet za izlazak na svjetsko zdravstveno tržište. Presudni faktor za dolazak stranih pacijenata nije a priori cijena usluge, ona je rekla bih tek treći faktor, presudni su kvaliteta, izvrsnost i inovativnost u pružanju zdravstvenih usluga”

“Naše zdravstvo ima sjajnu tradiciju i uvjerena sam da uz naše vrhunske stručnjake može biti konkurentno na globalnom tržištu zdravstvene industrije”.

“Stava sam da uz razvojnu viziju država treba imati i jasan te financijski održiv provedbeni plan, konkretno treba imati strategiju brendiranja destinacije u medicinskom smislu, te plan djelovanja. Specijalna bolnica Sv. Katarina je spremna biti partner i podrška u tom procesu”.

Pdf Članak

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba