Izbornik

Hrvatska taekwondo reprezentacija u službenom posjetu Specijalnoj bolnici Sv. Katarina

Bolnica Sv. Katarina dočekala i zaprimila hrvatsku taekwondo reprezentaciju nakon povratka sa značajnog i iznimno uspješnog Svjetskog taekwondo prvenstva.

Specijalna bolnica Sv. Katarina, europski centar izvrsnosti i službena bolnica Hrvatskog taekwondo saveza, u prostorijama bolnice je dočekala i zaprimila hrvatsku taekwondo reprezentaciju nakon povratka s tek završenog, za reprezentativce značajnog i iznimno uspješnog Svjetskog taekwondo prvenstva u Bakuu, Azerbajdžan.

Ispred bolnice našim taekwondo reprezentativcima, Anti Nobilu, predsjedniku HTS-a i Petru Josipoviću, glavnom tajniku HTS-a, izborniku reprezentacije Toniju Tomasu te trenerima Dejanu Mesarovu i Lauri Veljko čestitke na sjajnom uspjehu uputili su predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sv. Katarina i potpredsjednik Hrvatskog taekwondo saveza, član Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora i član Zdravstvene i anti-doping komisije Europskih Olimpijskih odbora prof. dr. sc. Dragan Primorac i ravnatelj bolnice prof. dr. sc. Igor Borić.

„Sv. Katarina ima izrazitu čast i zadovoljstvo biti službena bolnica Hrvatskog taekwondo saveza, a naše obveze su briga o zdravlju svih taekwondaša na najvišoj razini kako bi bili maksimalno uspješni. Doprinos tome što je Hrvatski taekwondo savez jedan od najtrofejnijih saveza u hrvatskom sportu zasigurno ima i Sv. Katarina te smo jako ponosni što ovim vrhunskim sportašima možemo pružati podršku kao službena bolnica Hrvatskog taekwondo saveza, ali i kao službena bolnica Hrvatskog olimpijskog saveza. Mi želimo biti među i s najboljima, a to nam je i stalni poticaj da budemo što bolji te da kontinuirano pratimo dostignuća svjetske medicine koje onda možemo primijeniti na ovakvim sportašima ako za to bude bilo potrebe“, istaknuo je na samom početku prof. dr. sc. Igor Borić, ravnatelj Specijalne bolnice Sv. Katarina.

S prof. dr. sc. Borićem složio se i Anto Nobilo, predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza te dodao: „Najbolji s najboljima je pravi moto. Naši taekwondaši su najbolji sportaši, Specijalna bolnica Sv. Katarina je najbolja bolnica, a ako želimo najbolji rezultat, onda je ova simbioza potpuno prirodna. U današnje doba sport je dosta surov, napori su maksimalni, a kod maksimalnih napora često dolazi i do ozljeda, a pogotovo u kontaktnim sportovima kao što je taekwondo. Upravo iz tog razloga bez suradnje s medicinom ne bi mogli ostvariti ovako velike i izvrsne rezultate. Uz Specijalnu bolnicu Sv. Katarina naši borci i treneri mogu biti mirni ako dođe do povrede jer znaju da im na raspolaganju stoje vrhunski stručnjaci. Najbolja bolnica nama je jamstvo sportskog uspjeha i zbog toga smo ponosni na ovu suradnju“.

Podsjetimo, Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu osvojila ukupno 6 medalja, najviše medalja među svim državama. U muškoj konkurenciji, zlato je osvojio Marko Golubić u kategoriji do 74 kile, srebro je osvojio Ivan Šapina u kategoriji do 87 kila, a broncu Paško Božić u kategoriji iznad 87 kila. Kod djevojaka je zlatna bila Lena Stojković u kategoriji do 47 kila, dok su bronce osvojile Bruna Duvančić u kategoriji do 49 kila i Matea Jelić u kategoriji do 73 kile.

Uz njih, našu bolnicu posjetili su i reprezentativci Lovre Brečić, Matej Nikolić, Matija Črep, Jan Flegar, Josip Teskera, Nika Klepac, Ivana Duvančić, Ivana Arelić, Nika Karabatić i Doris Pole.

„Došli ste u bolnicu koja je europski centar izvrsnosti, a vi ste ponos naše države i hvala vam na izvanrednom uspjehu kojeg ste ostvarili. Specijalna bolnica Sv. Katarina je među rijetkim zdravstvenim institucijama na svijetu gdje na jednom mjestu možete napraviti sve: od genetike, dijagnostike, operacije do rehabilitacije“ zaključio je prof. dr. sc. Dragan Primorac, predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sv. Katarina i potpredsjednik Hrvatskog taekwondo saveza.

Iz medija:

https://dalmatinskiportal.hr/zdravlje/hrvatska-taekwondo-reprezentacija-u-sluzbenom-posjetu-specijalnoj-bolnici-sv--katarina/171932

https://ezadar.net.hr/sport/4360327/hrvatska-taekwondo-reprezentacija-u-sluzbenom-posjetu-specijalnoj-bolnici-sv-katarina/?ticker_type=latest_news

https://mojzagreb.info/zagreb/hrvatska-taekwondo-reprezentacija-u-slu%C5%BEbenom-posjetu-specijalnoj-bolnici-sv-katarin

https://www.medjimurje.info/2023/06/hrvatska-taekwondo-reprezentacija-u-sluzbenom-posjetu-specijalnoj-bolnici-sv-katarina/

Prof. dr. Dragan Primorac dočekao je hrvatsku taekwondo reprezentaciju.jpg
Zajednička fotka.jpg

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba