Izbornik

U Specijalnoj bolnici Sveta Katarina izveden jedan od najsloženijih ortopedskih zahvata na donjim ekstremitetima djeteta koje boluje od bolesti krhkih kostiju

Odmah nakon operacije, gospođa Alla Rotar iz Rusije, majka djeteta koje je podvrgnuto kompleksnom operativnom zahvatu u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina, je izjavila: „Zbog izvrsnosti u radu i svjetske prepoznatljivosti moje dijete sam s punim povjerenjem nakon određenih poteškoća u liječenju Njemačkoj i Izraelu povjerila liječnicima Specijalne bolnice Sv. Katarina.

Želim zahvaliti svim u Hrvatskoj koji su mene i moje dijete s toliko ljubavi prihvatili, a posebno prof.dr. Darku Antičeviću, dr.sc. Željku Jeleču i Prof.dr. Draganu Primorcu kao i svom zdravstvenom osoblju Specijalne bolnice Sv. Katarina u koje imam golemo povjerenje “. Naime kod njenog dijeteta, zbog deformacije desne potkoljenice nastale nakon prijašnje operacije bilo je potrebno izvaditi postojeće implantate, učiniti korekciju deformacije i prirediti kost za implantaciju prikladnog teleskopskog čavla koji stabilizira kost te ju fiksira na krajnjim dijelovima.   

Video prijenos operacije pred auditorijem od 60-ak liječnika i studenata iz 10 država svijeta, odvijala uživo pod stručnim vodstvom tima Specijalne bolnice Sv Katarina predvođenog prof.dr. Antičevićem i dr.sc. Željkom Jelečem 

Inače tijekom cijelog dana u Specijalnoj bolnici Sveta Katarinatrajao je „St. Catherine's Hospital Symposium on Advanced Orthopedic Treatment of Osteogenesis Imperfecta“. Osteogenesis Imperfecta genetska je bolest povezana s učestalim koštanim prijelomima, niskim rastom, poremećajem i sluha te brojnim komplikacijama koje mogu zahvatiti gotovo sve organske sustave. Tijekom prvog dijela Simpozija održana su plenarna predavanja uglednih predavača koji su polaznicima približili aspekte bolesti, od molekularne preko dijagnostičke do kliničke razine te ih uputili u moderne spoznaje o mogućnostima liječenja. Tako je prof. Dragan Primorac uvodno objasnio molekularne osnove nastanka bolesti, a na njega se svojim predavanjem nadovezao prof. Wolfgang Hoppner koji je približio koncepte molekularne dijagnostike i istaknuo važnost ranog otkrivanja Osteogenesis Imperfecta. Doc. Igor Borić prezentirao je metode radiološke dijagnostike, a ispred Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prisutnima se obratio dekan prof. Hrvoje Brkić, predstavivši Dentinogenesis Imperfecta kao jedno od očitovanja bolesti koje zahvaća dentalni sustav. Doc.dr. Hudetz je posebno obradio mehanička svojstva kosti kod oboljelih od Osteogenesis Imperfecte. Kao gostujući predavač publici se obratio i izraelski dječji ortoped svjetskog glasa, Dr. Dror Ovadia, koji je prenio svoja jedinstvena iskustva i rezultate operacija skolioze u ove vrste pacijenata, koja kao takva predstavljaju najviša medicinska dostignuća u tom medicinskom području. Prof. Darko Antičević, jedan od najpoznatijih Europskih dječjih ortopeda i predsjednik Europskog dječjeg ortopedskog društva, najavio je nove mogućnosti u liječenju oboljelih čime će iste predstavljati znatan iskorak pri liječenju ove bolesti. Hrabro je istaknuo kako stručnjaci bolnice Sv. Katarina, svjetskog centra izvrsnosti, bez iznimke prihvaćaju i najteže slučajeve ove bolesti prilikom čega su ostvarili iznimne rezultate pomogavši brojnim pacijentima, čiji izgledi do tada nisu bili obećavajući omogućivši im normalan nastavak života. Potrebno je istaknuti kako su se svi prisutni predavači složili s važnošću interdisciplinarne suradnje i personaliziranom pristupu svakom pacijentu kao jedinim ispravnim načinom u suočavanju s budućim izazovima ove bolesti. 

Specijalna bolnica za ortopediju, kirurgiju, internu medicinu, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sveta Katarina (www.svkatarina.hr), članica je prestižne obitelji The Leading Hospitals of The World. U lipnju 2015. godine International Certification Association (ICERTIAS) Specijalnu bolnicu Sveta Katarina proglasio je najboljom privatnom bolnicom u Republici Hrvatskoj. European Business Assembly (Oxford, UK) 2017. godine je Specijalnoj bolnici Sv. Katarina uručio nagradu „Best Regional Hospital Award“ kao priznanje za izvrsnost prepoznatu na europskoj razini u kvaliteti pružanja usluga. Iste godine, International Medical Travel Journal (IMTJ), vodeći online časopis za medicinski turizam, bolnici je dodijelio nagradu za izvrsnost i inovacije u medicinskom turizmu, te je bolnica Sv. Katarina proglašena „Najboljom međunarodnom specijalnom bolnicom godine“. U rujnu ove godine, Specijalnoj bolnici Sv. Katarina kao prvoj zdravstvenoj instituciji u Europi dodijeljena je akreditacija Global Healthcare Accreditation (GHA).

 iz medija:

HRT: Operacija krhkih kostiju ugradnjom teleskopskih čavala

Dnevnik.hr

Rtl.hr

Večernji list

Dalmacija News

Tportal

Jutarnji list

 


Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba