Izbornik

Liječenje kompleksnih oblika prednje nestabilnosti ramena u Sv. Katarini

Nova tehnika u liječenju kompleksnih oblika prednje nestabilnosti ramena.

U Specijalnoj bolnici Sv. Katarina pacijentu je napravljen operativni zahvat dinamičke prednje stabilizacije ramena. Radi se o novoj tehnici koju su razvili stručnjaci u Švicarskoj i Francuskoj, a koristi se za liječenje kompleksnih oblika prednje nestabilnosti ramena.

Navedena metoda operacije je tehnički zahtjevna, jer se izvodi potpuno artroskopski na način da se tetiva duge glave bicepsa provlači kroz tetivu subskapularisa i fiksira na mjesto gdje su ozlijeđeni prednji stabilizatori ramena.

Sam princip djelovanja je takav da se stabilizacija aktivira u trenutku kad se glava humerusa krene subluksurat. Od tud i sam naziv “dinamička”.

Rezultati liječenja su superiorniji od klasičnih metoda stabilizacije koje su se do sad izvodile, a Specijalna bolnica Sv. Katarina je jedinstveno mjesto u Hrvatskoj gdje se ova metoda rutinski izvodi.

Dijelimo iskustvo našeg pacijenta Petra Dundare kojem je navedeni zahvat izveo naš dr. sc. Tadija Petrović, dr. med., specijalist ortopedije i traumatologije:

„Za Specijalnu bolnicu Sv. Katarina sam saznao preporukom prijatelja. Jako sam zadovoljan, imam samo pohvale za osoblje koje se brinulo o meni tijekom mog dvodnevnog smještaja u klinici. Svakako bih pohvalio dr. sc. Tadiju Petrovića koji mi je sve objasnio i bio je vrlo susretljiv. Drago mi je da me baš on operirao. Iako se i dalje oporavljam, već mi je puno bolje te je sam zahvat dobro prošao oporavak ide po planu.“

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba