Izbornik

Liječenje pretilosti u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina

Jeste li znali da su Hrvati najdeblji narod u Europskoj uniji?

Porazne statistike pokazuju da su Hrvati najdeblji narod u Europskoj uniji, s obzirom na to da 65% odraslih i 35% djece ima prekomjernu tjelesnu težinu, dok najnovija izvješća Svjetske zdravstvene organizacije ukazuju na epidemijske razmjere pretilosti europske populacije te je utvrđeno da pretilost godišnje uzrokuje oko 200.000 slučajeva raka i 1.2 milijuna smrti. Dakle, pretilost je kompleksan medicinski problem koji je često udružen s nizom drugih bolesti.

Specijalna bolnica Sv. Katarina prepoznala je potrebe pacijenata i kompleksnost ovog globalnog problema te pokrenula Centar za pretilost u sklopu kojeg provodi personalizirano i učinkovito liječenje debljine kroz tri paketa usluga za liječenje pretilosti. Osim liječenju bolesnika s pretilošću, Centar za pretilost namijenjen je i osobama s kardiološkim i metaboličkim bolestima te osobama izloženim stresu i čimbenicima rizika koji nemaju razvijenu kardiovaskularnu bolest.

Više o Centru za pretilost, njegovim specifičnostima te paketima usluga za liječenje pretilosti u Sv. Katarini pročitajte na news portalu mojzagreb.info.

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba