Izbornik

Liječnici, sestre i tehničari Sv. Katarine na međunarodnom ortopedskom kongresu SEEFORT u Dubrovniku

4. izdanje kongresa „South-East European Forum on Orthopaedics and Traumatology (SEEFORT)“ održano je od 04. do 06. svibnja u Sheraton Dubrovnik Riviera hotelu

Liječnici, medicinske sestre i tehničari Sv. Katarine aktivno su sudjelovali na nedavno održanom međunarodnom ortopedskom kongresu SEEFORT u Dubrovniku. Radi se o najvećem međunarodnom kongresu u području ortopedije i traumatologije u Hrvatskoj i regiji, a naši liječnici doc. dr. sc. Damir Hudetz, doc. dr. sc. Željko Jeleč, dr. sc. Tadija Petrović i dr. Vilim Molnar sudjelovali su i u organizaciji samog kongresa.

Cilj ovog kongresa je predstaviti najnovije znanstvene i kliničke inovacije u području ortopedije i traumatologije. Sam događaj okupio je mnoge renomirane stručnjake iz cijelog svijeta, koji su tijekom nekoliko dana razmjenjivali znanje, iskustva i najnovije tehnologije iz područja ortopedije i traumatologije. Djelatnici Specijalne bolnice Sv. Katarina svojim su prisustvom, znanjem i aktivnim sudjelovanjem na ovom kongresu pridonijeli daljnjem napretku struke.

Posebno smo ponosni na naše liječnike i sestre koji su održali nekoliko izvrsnih predavanja na kongresu, i to:

  • Intratecal Drug Delivery Pump with Baclofen –  Eduard Stjepan Pavelić, dr. med.
  • Management of Complex Spine Surgery – prim. doc. dr. sc. Vide Bilić
  • Reconstruction of the Deep Medial Collateral Ligament’s Femoral Insertion: A Minimally Invasive Arthroscopic Approach – Vilim Molnar, dr. med.
  • Distal Femoral Derotation Osteotomy – doc. dr. sc. Damir Hudetz
  • Biological Augmentation of Rotator Cuff Repair – dr. sc. Tadija Petrović
  • Acute Distal Biceps Repair –  dr. sc. Tadija Petrović
  • Implementation of Regenerative Medicine in Orthopedics; Role of the Operating Nurse During the AutoCart™️ Cartilage Reconstruction of the Knee – Maja Kovačić
  • One-stage Bilateral Total Hip Arthroplasty Using Direct Anterior Approach via “bikini” Incision – Marija Boričević i Mihael Tarandek

Njihovo stručno znanje, iskustvo i predanost zdravlju naših pacijenata potvrda su da smo u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina uvijek spremni pružiti vrhunsku medicinsku skrb našim pacijentima.

Zahvaljujemo se svim liječnicima i djelatnicima Specijalne bolnice Sv. Katarina koji su sudjelovali na ovom kongresu i još jednom pokazali da smo među vodećim ustanovama u području ortopedije i traumatologije u Hrvatskoj i regiji. Vaša stručnost i predanost primjer su drugima.


Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba