Izbornik

Naš doc. prim. dr. sc. Eduard Rod u intervjuu za Regionalni tjednik

Naš doc. prim. dr. sc. Rod za Regionalni tjednik govorio o tome kako je biti liječnik hrvatske nogometne reprezentacije

Naš doc. prim. dr. sc. Eduard Rod, dr. med., specijalist ortopedije, uže specijalizacije iz traumatologije lokomotornog sustava dio je liječničkog tima hrvatske nogometne reprezentacije od kraja 2018. godine, a njegov primarni interes u radu su operacijska liječenja sportskih ozljeda i degenerativnih bolesti lokomotornog sustava.

„Uistinu je doživljaj biti dio tima na svim utakmicama, a osobito na velikim natjecanjima kao što su europska i svjetska prvenstva. Najdraže je naravno osvajanje brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Pozitivna atmosfera i zajedništvo bili su vjetar u leđa cijeloj ekipi, što je rezultiralo i osvajanjem medalje“, naglasio je doc. prim. dr. sc. Rod.

Osim toga, doc. prim. dr. sc. Rod. je istaknuo koliko je važna dobra organizacija na velikim natjecanjima kao što je Svjetsko prvenstvo, a njegova uloga pritom je praćenje i bilježene svih ozljeda i bolesti sportaša: „Tijekom boravka s ekipom, igračima i cijelom stručnom stožeru sam na usluzi 24/7. Sve počinje dobrom organizacijom. Briga za zdravlje proteže se od standardnih viroza do rješavanje sportskih ozljeda. Ukoliko samostalno ne možemo riješiti problem, zadatak liječnika je organizacija i pratnja ozlijeđenog igrača u lokalnu bolnicu. Nogomet je vjerojatno najorganiziraniji sport te se u brizi za nogometaše ništa ne prepušta slučaju“.

Za kraj je rekao kako s nestrpljenjem očekuje početak Europskog prvenstva u Njemačkoj. „Prvenstveno očekujem da će igrači biti bez ozljeda, u potpunosti spremni za prvenstvo. Vjerujem da u takvoj situaciji možemo doći ponovo u borbu za medaljom. Tijekom prvenstva, svaki od nas tri liječnika pokrivati će dio utakmica“, zaključio je doc. prim. dr. sc. Eduard Rod.

Iz medija:
regionalni.com

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba