Izbornik

Novi sustav za magnetsku rezonanciju u Sv. Katarini

Predstavljamo MAGNETOM Avanto Fit Biomatrix sustav za magnetsku rezonanciju (MR) - vrhunac tehnoloških dostignuća u medicinskoj dijagnostici.

Specijalna bolnica Sv. Katarina s ponosom nastavlja svoju predanost inovacijama u medicinskoj tehnologiji, predstavljajući najnoviji dodatak u svojoj opremi - MAGNETOM Avanto Fit Biomatrix sustav za magnetsku rezonanciju (MR), na našoj lokaciji u Zaboku. Ovaj sustav, koji se smatra jednim od najnaprednijih na tržištu, predstavlja vrhunac tehnoloških dostignuća u području medicinske dijagnostike.

Sadržeći snagu polja od 1.5T i najsnažnije SQ engine gradijente na tržištu, ova tehnologija omogućuje istovremeni protok struje od  200 mT/m/s i amplitude gradijenata od 45 mT/m što pruža maksimalnu homogenost i pouzdanost slike čak i u najizazovnijim kliničkim uvjetima. No, njegove inovacije ne zaustavljaju se samo na snazi polja. Zahvaljujući sofisticiranoj softverskoj platformi myExam Companion, kombinirajući duboko učenje s umjetnom inteligencijom, MAGNETOM Avanto Fit Biomatrix omogućuje izuzetno kvalitetne slike i brze dijagnostičke rezultate.

S obzirom na to da pacijenti imaju jedinstvene, individualne karakteristike – biovarijabilnosti, a koje su posve različite fiziologije i anatomije kod naših pacijenata, ovaj sustav koristi integrirane BioMatrix senzore i Biomatrix pojačivače signala koji se nalaze u jedinstvenim BioMatrix zavojnicama. One su lagane i ugodne za pacijenta te se lakoćom prilagođavaju anatomiji i fizionomiji pacijenta zahvaljujući svojoj fleksibilnosti. Snaga i brzina naših Biomatrix zavojnica je trenutno na najvišoj tvorničkoj dostupnoj razini i raspolaže s 16 do 36 kanala po zavojnici.

Sustav je također opremljen Hi-end računalom koje kontrolira impresivnih 200x48 ulaznih/izlaznih kanala, pružajući našim inženjerima jedinstven pristup personaliziranim pregledima. Ovime se postavljaju nove norme u području personalizirane medicine i radiologije, pružajući mogućnost preciznijih dijagnoza čak i u najkompleksnijim kliničkim scenarijima.

IMG_1257 - edit.JPG
Magnetska rezonancija

Napredne tehnologije snimanja omogućuju pacijentima i našem osoblju do sada neviđene standarde u postavljanju precizne dijagnoze kod najtežih pacijenata. Prvenstveno bismo ovdje istaknuli CS GRASP-VIBE - jedinstveni dinamički pregled abdomena u svijetu uz slobodno disanje, koji postaje standard u našoj ustanovi. Ovakav pregled ima velik značaj kod teško komunikativnih, sediranih pacijenata i djece. Nadalje, istaknuli bismo i nove STAR Vibe i Twist Vibe (multi-arterial sekvenca za dinamički prikaz jetre i gušterače), kao dio jedinstvenog FREEZit paketa opreme.

Bitno je istaknuti da je aparat opremljen i TWIST Syngo TIM sustavom koji, uz standardne MR angiografije, sadrži i najmodernije i najnaprednije TWIST angiografije, koje mogu odgovoriti na najsloženije kliničke zahtjeve, kako kod onkoloških stanja, tako i u vaskularnoj kirurgiji. Ovako opremljenim aparatom moguće je odgovoriti na kliničke upite iz svijeta neurologije, neurokirurgije, ortopedije, vertebrologije i spinalne kirurgije, onkologije, pedijatrije, endokrinologije, interne medicine, vaskularne i abdominalne kirurgije te ginekologije. Sve navedene grane medicine danas, radi ugrađenih operacijskih implantata kod pacijenata, zahtijevaju posebne sekvence, tzv. MARS sekvence, za redukciju artefakata (smanjenje smetnji na slici) kod prisustva metalnih implantata u tijelu - novi Avanto Fit Biomatrix raspolaže naprednom WARP i CS SEMAC paletom sekvenci, a kako bi posao bio obavljen na najvišoj mogućoj razini.

Unapređivanjem tehnologija neprekidno postavljamo nove standarde u medicinskoj dijagnostici, a čime osiguravamo vrhunsku brigu za naše pacijente.

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba