Izbornik

U Sv. Katarini počeo s radom Centar za kardiologiju

U suradnji s jednim od vodećih njemačkih kardiologa Prof. dr.sc. Johannes Brachmann-om i pod vodstvom dr. Jasmine Čatić, u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina započeo je s radom Centar za kardiologiju koji će se baviti bolestima srca i krvnih žila.

Centar je opremljen najsuvremenijom opremom jednog od vodećih proizvođača medicinske opreme Philips te je u ovom trenutku jedan od najopremljenijih centara u ovom dijelu Europe. U Centru je moguće obaviti cjelokupnu dijagnostiku uključujući ultrazvuk srca s analizom kontraktilnosti, procjenu morfologije srca te hemodinamske studije "color" doppler-om, Holter EKG, kontinuirano 24h mjerenje krvnog tlaka, otkrivanje prikrivene hipertenzije, ergometriju (test opterećenja)  s procjenom funkcionalnog kapaciteta, kontinuirano 24h snimanje EKG-a s analizom aritmija, poremećaje provođenja, te obradu uzroka vrtoglavica i gubitka svijesti. Uz sve to u Centru su organizirani i sveobuhvatni klinički pregledi kao i sistematski preventivni pregledi iz područja kardiologije.

Dr. Ćatić se priključila liječničkom timu Specijalne bolnice Sv. Katarina početkom 2018. godine. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku 1993. godine, specijalizaciju iz Interne medicine položila je 2008. na Klinici za unutarnje bolesti Kliničke bolnice Dubrava, , a subspecijalizaciju iz kardiologije položila je 2010. godine u Kliničkoj bolnici Dubrava. 2015. godine obranila je temu doktorske disertacije pod nazivom „Povezanost vrijednosti RDW i ehokardiografskih pokazatelja sistoličke i dijastoličke funkcije lijeve klijetke u bolesnika sa STEMI-jem nakon primarne PCI".

Kardiolog je s velikim iskustvom u području kliničke kardiologije i kardiovaskularne dijagnostike osobito u području ultrazvuka srca (ehokardiografije). Dr. Ćatić se posebno bavi najsloženijim ehokardiografskim slučajevima osobito u području srčanih zalistaka, a njen posebni interes je vezan uz kardiovaskularnu prevenciju i sportsku kardiologiju. Publicirala je brojne stručne i znanstvene radove u zemlji i inozemstvu te bila sudionik mnogih domaćih i inozemnih znanstvenih i stručnih skupova.
Licencirana je od Hrvatske liječničke komore za samostalan rad kao specijalist internist i subspecijalist kardiolog.

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba