Izbornik

Centar za žensko zdravlje «Sv. Katarina» započinje s radom

Centar je pod vodstvom Dr. sc. Ivane Erceg Ivkošić, specijalistice ginekologije i porodništva, subspecijalist humane reprodukcije

Zamišljen je kao mjesto gdje će se ženama posvetiti maksimalna pažnja kakvu samo one zaslužuju. Mjesto je to gdje ćemo vas pratiti od začeća, točnije i pomoći prilikom začeća, pa do kraja života. Žene su to zaslužile. Stručna, topla i prijazna Dr.sc. Ivana Erceg Ivkošić, specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist humane reprodukcije  je jednostavna i pristupačna, te će joj se žene svih dobnih skupina bez obzira na obrazovanje, zaposlenje ili bilo što drugo moći jednako i u potpunosti prepustiti kako u stručnom tako i u ljudskom odnosu. Mjesto je to gdje će se moći obaviti sve od sistematskih pregleda koji uključuju ginekološki pregled, UZV i Papa test, preko savjetovanja, dijagnostike i terapije u adolescentnoj ginekologiji, kontracepciji i planiranju obitelji, menopauzi i postmenopauzi, zatim praćenje trudnoće, cervikalni brisevi i HPV genotipizacija, mali zahvati (postavljanje i odstranjivanje spirala, uterobrash/biopsija endometrija, ablacija cervikalnog polipa, testovi na trudnoću...) i dr.


Posebno nas raduje obrazovanje i iskustvo naše dr. Erceg Ivkošić u području genetike koje je stekla u Sjedinjenim Američkim Državama, te će u individualnom pristupu uspješno kombinirati najnovija svjetska dostignuća u području genetike sa kliničkim svakodnevnim radom u našem centru i tako pružiti našim pacijenticama maksimalnu moguću skrb. Personalizirana medicina je medicina budućnosti koju ćete u Centru za žensko zdravlje  u bolnici «Sveta Katarina» dobiti danas.


Dr.sc. Ivana Erceg Ivkošić priključuje se timu Specijalne bolnice Sv. Katarina 2018.g.  Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Splitu 1998.g., tada područnom studiju Sveučilišta u Zagrebu. Od 1998.g-2000.g. radi kao postdoktorand u Laboratoriju za genetiku i razvojnu biologiju Sveučilišta Connecticut u Sjedinjenim Američkim Državama (postdoctoral fellowship, University of Connecticut Health center, Department of Genetics and Developmental Biology, Farmington, Connecticut, USA), nakon čega završava Doktorski znanstveni studij Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu u trajanju od tri godine, smjer Klinička medicina. Sa rezultatima iz SAD-a 2011. brani doktorsku disertaciju pod naslovom “Analiza učinka transkripcijskih čimbenika Dlx5 i Msx2 na razvoj osteoblasta u -AKE transgeničnih miševa” te stječe titulu doktor znanosti u području Biomedicine i zdravstva, polje Temeljne medicinske znanosti, grana Citologija, histologija i embriologija. Znanstveni je suradnik u znanstvenom području biomedicine i zdravstva-polje kliničke medicinske znanosti od 2013.g.


Specijalizaciju iz ginekologije i porodništva započinje 2003.g. na Klinici za ginekologiju i porodništvo Kliničke bolnice «Sveti Duh» gdje od tada kontinuirano radi. Završila je, još tijekom specijalizacije, poslijediplomski tečaj prve kategorije iz ultrazvuka, kolposkopije i endoskopske (laparoskopske i histeroskopske) kirurgije u ginekologiji. Kasnije se usavršava na brojnim domaćim i stranim znanstvenim i stručnim skupovima te tečajevima. Subspecijalist je humane reprodukcije.


U Hrvatskoj je jedini licencirani Natural Family Planning Medical Consultant nakon završenog Creighton Model FertilityCare System i NaProTechnology programa u organizaciji Pope Paul VI Institute For The Study Of Human Reproduction u suradnji sa Creighton University, Omaha, Nebrasca, USA. Navedena edukacija je obavljena u Poljskoj (Varšava) 2012. i 2013.g., a akreditirana je od American Academy of FertilityCare Proffesionals, Blue Springs, MO 64014, USA.


Predavač je na poslijediplomskom tečaju prve kategorije Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Ultrazvuk u Ginekologiji i porodništvu Kliničke bolnice “Sveti Duh”. Kontinuirano i rado sudjeluje u dodiplomskoj nastavi iz ginekologije i porodništva Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u nastavnoj bazi Kliničke bolnice «Sveti Duh». Objavila je preko 50ak znanstvenih radova u domaćim i stranim znanstvenim časopisima od kojih je 15 citirano u CC (Current Contents) te je autor poglavlja u nekoliko knjiga. Sudjelovala je u nekoliko znanstvenih projekata u Hrvatskoj i inozemstvu. Recenzent je za znanstvene časopise “Gene”, “Geburtshilfe und Frauenheilkunde” i “Acta Clinica Croatica”. Bila je aktivna na čitavom nizu domaćih i stranih znanstvenih skupova, a također i u organizaciji mnogih. Član je svih relevantnih znanstvenih i strukovnih udruženja u Hrvatskoj, a također i europskog European Society of Human Reproduction and Embriology (ESHRE).


Uže područje interesa joj je neplodnost, ali i općenito, implementacija najnovijih genetskih otkrića u dijagnosticiranju, liječenju i poboljšanju cjelokupnog ženskog zdravlja s obzirom na izobrazbu i rad koji ima iz područja genetike i razvojne biologije. Veliki joj je izazov konačno početi i u Hrvatskoj koristiti konkretno i u svakodnevnom radu u kliničkoj praksi najnovija svjetska znanstvena dostignuća te kombinirati znanost i kliniku sad i ovdje.

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba