Izbornik

Prof.dr. Darko Antičević u Sv. Katarini u posljednje tri godine izveo 30 specifičnih operacija kod djece koja boluju od rijetkih bolesti

Fotografija: Hrvatska Radiotelevizija


Prof.dr. Darko Antičević u Sv. Katarini u posljednje tri godine izveo 30 specifičnih operacija kod djece koja boluju od rijetkih bolesti. Bolest traje cijeli život, a najviše su njome pogođena djeca. U dobi kada bi se morala moći kretati, učiti, razvijati se, dosegnuti daljnje razvojne stupnjeve. Ako lome kosti, oni su u tome onemogućeni.

„Postoji metoda da im se to omogući. Da primaju lijekove koji pomažu da kost bude čvršća, postoje metode i rehabilitacije. U svemu tome mi smo dosta napredovali. Napredovali smo i u tome da kosti liječimo intramedularnom fiksacijom. Kost se učvršćuje u gornjem i donjem dijelu. Kost s djetetom raste, i ona se učvršćuje iznutra. Ako je učvršćujete izvana, onda će ona puknuti. Kost tako s djetetovima rastom ostaje ravna, postoji unutrašnja fiksacija i dijete onda može hodati. Jer s ravnim kostima se puno lakše hoda, nego s iskrivljenim. Dakle, to je jedna metoda kojom se mi koristimo, i trenutačno to postoji samo u bolnici Sv. Katarina“ – istaknuo je prof. dr. Antičević, specijalist ortopedije i subspecijalista dječje ortopedija tijekom današnjeg gostovanja u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Svake godine više od trideset i pet tisuća pacijenata dolaze u bolnicu Sv. Katarina tražeći najbolji pristup u liječenju, iz Hrvatske i inozemstva. Naši vrhunski stručnjaci s velikim međunarodnim iskustvom eksperti su pri liječenju složenih zdravstvenih stanja. Upravo oni su razlogom da smo danas centar izvrsnosti.


Cijeli razgovor možete pročitati na: Vijesti HRT

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba