Izbornik

Prof. prim. dr. sc. Marko Nikolić na simpoziju „Helicobacter Pylori i izvanželučane manifestacije“

Hibridni simpozij održan je 29.09.2022. u prostorijama Hrvatskog gastroenterološkog društva

Naš prof. prim. dr. sc. Marko Nikolić, dr. med., specijalist internist, subspecijalist gastroenterologije te predsjednik organizacijskog skupa i voditelj simpozija pod nazivom: „ Helicobacter pylori i izvanželučane manifestacije“ na samom je simpoziju održao intrigantno predavanje na temu „Helicobacter pylori i kolorektalni karcinom - postoji li povezanost?“. 

Cilj simpozija bio je prezentirati najčešće znanstvene spoznaje o povezanosti Helicobacter pylori s brojnim izvanželučanim manifestacijama, a opet povezanih s gastrointestinalnim traktom. Na taj se način pokušalo odgovoriti na vječno pitanje – preporučuje li se, kada i kome eradikacijska terapija Helicobacter pylori uz potencijalne koristi i rizike za bolesnika.

Hibridni simpozij organizirali su Hrvatsko gastroenterološko društvo i Zavod za gastroenterologiju i hepatologiju Klinike za unutarnje bolesti KBC „Sestre milosrdnice“, a na njemu je prisustovalo 319 „online“ slušača te njih 20-tak uživo. Tečaj je bio namijenjen izobrazbi gastroenterologa, internista, kirurga, onkologa, liječnika obiteljske medicine te specijalizanata navedenih struka.

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba