Izbornik

Specijalna bolnica Sv. Katarina prva u Hrvatskoj je na tržište omogućila brzi test za testiranje na Covid-19

Test daje rezultate za 15 do 30 minuta

SARS-CoV-2 antigen test, svjetski poznate tvrtke Roche, koji provodimo u našoj Bolnici brza je metoda namijenjena za kvalitativnu detekciju specifičnog N antigena SARS-CoV-2. Pretraga se provodi isključivo u zdravstvenoj ustanovi iz brisa nazofarinksa, a namijenjena je za testiranje simptomatskih i asimptomatskih osoba svih dobi u svrhu brze identifikacije infekcije virusom SARS-CoV-2.

Test ima osjetljivost (proporcija inficiranih osoba ispravno prepoznatih testom) 96,53 % i specifičnost (proporcija zdravih osoba ispravno prepoznatih testom) 99,68 %.

Testovi najbolji rezultat daju kad se osoba testira u ranoj fazi infekcije virusom SARS-CoV-2 kad je koncentracija virusa najviša. Značajni su i kod osoba koje su bile u kontaktu s potvrđenim slučajem COVID-19 te za testiranja u visoko-rizičnim ambijentima zajedničkog života (uredi, zatvoreni prostori, domovi za starije, učionice, učenički i studentski domovi) kada testiranja brzo mogu otkriti osobe s infekcijom SARS-CoV-2 te tako spriječiti širenje virusa.

Test za određivanje antigena SARS-CoV-2 iznimno je vrijedan dijagnostički test s visokom specifičnošću (99.68%) i ulazi u obitelj testova koji se rade pri neposrednom kontaktu s pacijentom i za koje se rezultati dobivaju nedugo nakon testiranja (engl. Point of care testovi). O testu možete saznati više na brzi test za otkrivanje infekcije Covid-19.

Iz medija:
HR Turizam

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba