Izbornik

Specijalna bolnica Sv. Katarina danas slavi svoj 12. rođendan

Proslavili smo 12. rođendan naše bolnice

Danas s ponosom možemo reći da smo jedna od najvećih privatnih bolnica u Hrvatskoj te centar izvrsnosti za mnoga zdravstvena stanja, koji svojim pacijentima na jednom mjestu nudi najsuvremenija i najinovativnija medicinska znanja i tehnologiju vezanu za prevenciju raznih bolesti, dijagnostiku i liječenje, u sklopu čak 21 Centra izvrsnosti. Na lokaciji u samom srcu Zagreba, Branimirova 71E, te u našoj poslovnoj jedinici Zabok, prostiremo se ukupno na preko 4.800 m² te brojimo više od 180 djelatnika, od čega 135 stalno zaposlenih.

Samo u posljednjih godinu dana, posjetilo nas je više od 50 000 zadovoljnih pacijenata te smo pokrenuli 3 nova Centra izvrsnosti - Centar za oftalmologiju, Centar za dermatologiju i Centar za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju. Osim toga, otvorili smo specijalizirane centre i to specijalizirani centar za traumatologiju koji se bavi zbrinjavanjem ozljeda i prijeloma; specijalizirani centar za otologiju i otokirurgiju, čija je posebnost minimalno invazivna endoskopska kirurgija uha, u čemu smo prvi i jedini centar u Hrvatskoj i regiji u kojem se izvode takve operacije, kao i specijalizirani centar za skrb i liječenje skolioze, a postali smo i prvi te jedini regionalni holistički centar estetske ginekologije i započeli s izvođenjem minimalno invazivnih operativnih ginekoloških zahvata uz pomoć najnovije i najnaprednije tehnologije marke Karl Storz, u skladu s najvišim standardima zapadne medicine. Uz sve navedeno, našim pacijentima omogućili smo i testiranje My Genome genetičkim testom za spoznavanje rizika za razvoj najučestalijih bolesti današnjice poput nasljednih oblika karcinoma, pretilosti, endokrinoloških i kardiovaskularnih bolesti te iznenadne srčane smrti, kao i provjeru mogućnosti personaliziranog liječenja. Time smo našu bolnicu snažno strateški i globalno pozicionirali, a nastavljamo i dalje spremno odgovarati na izazove koje donosi znanost, čineći ih dostupnima našim pacijentima kroz inovativne i kreativne pristupe.

U proteklih godinu dana naši stručnjaci su napravili preko 1000 operacija, a operativni zahvati svih vrsta izvode se u najmodernijim operacijskim salama u ovom dijelu Europe. Pacijentima su pritom na raspolaganju i jednokrevetni apartmani za što brži i ugodniji boravak uz najviše standarde izvrsnosti.

U periodu od godinu dana našem timu pridružilo se oko 35 novih zdravstvenih djelatnika, a koji su svojim znanjem i stručnošću dodatno doprinijeli rastu kvalitete i održavanju visokih standarda izvrsnosti. Sudjelovanjem na brojnim kongresima, konferencijama, radionicama i edukacijama, naši liječnici kontinuirano usavršavaju svoja znanja te djeluju u korak s najnovijim trendovima iz područja medicine. Dodatno, velik broj njih tijekom ove je godine objavio i znanstvene članke u nekim od najznačajnijih znanstvenih časopisa. Posebno želimo istaknuti kako je čak 12 liječnika Specijalne bolnice Sv. Katarine proglašeno najboljim stručnjacima po izboru pacijenata za 2022. godinu te im ovim putem još jednom čestitamo na njihovoj izvrsnosti i prednosti!

Početkom 2023. godine Sv. Katarina akreditirana je od strane vodeće svjetske akreditacijske institucije u području zdravstva - Joint Commission International (JCI). Time smo ujedno postali i prva hrvatska zdravstvena institucija koju je JCI akreditirao i utvrdio da radi sukladno najizvrsnijim svjetskim zdravstvenim standardima, kako u pružanju zdravstvene skrbi, tako i u području sigurnosti pacijenata.

Iza nas je još jedna godina prepuna uspjeha te velikih medicinskih i znanstvenih postignuća. Stoga od srca želimo zahvaliti svim našim pacijentima, poslovnim partnerima i djelatnicima na velikoj podršci i vjernosti tijekom svih ovih godina! Ponosni smo na sve uspjehe koje smo zajedno postigli i veselimo se svim novim izazovima koji su pred nama, nastavljajući s pružanjem najinovativnijih medicinskih tretmana i najbolje moguće skrbi za sve Vas tijekom svih procesa liječenja.

Vaša Specijalna bolnica Sv. Katarina

Veselu atmosferu s našeg 12. rođendana možete pogledati niže u galeriji fotografija.


Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba