Izbornik

Specijalna bolnica Sv. Katarina dobitnica priznanja u zdravstvenom turizmu

Svjetski stručnjaci iz zdravstvenog turizma okupili su se na jubilarnoj 10. Crikvenica International Health Tourism Conference (CIHT).

Specijalnoj bolnici Sv. Katarina dodijeljeno je priznanje u zdravstvenom turizmu u sklopu jubilarne 10. Crikvenica International Health Tourism konferencije koja se održala 20. i 21. listopada u Crikvenici te putem mrežne platforme. Organizacijski odbor CIHT konferencije donio je odluku o dodjeli priznanja Specijalnoj bolnici Sv. Katarina jer je neosporno da je svojim dugogodišnjim radom uvelike doprinijela razvoju zdravstvenog turizma u Hrvatskoj. U ime bolnice priznanje je primio Josip Ačkar, voditelj prodaje, a priznanje su mu uručili Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice i doc. dr. sc. Vladimir Mozetič, dr. med., predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera.

Ovim priznanjem Specijalna bolnica Sv. Katarina snažno pozicionira zdravstveni sustav Republike Hrvatske na svjetskoj karti. Rezultat je to sinergije znanja, promišljanja i iskustva svih djelatnika Bolnice, a posebna zahvala ide našim pacijentima. Svake godine više od 50 000 pacijenata posjeti našu bolnicu, a o njima skrbi 150 zdravstvenih djelatnika, među kojima je i 75 vrhunskih liječnika i to putem čak 19 centara izvrsnosti. Na lokaciji u srcu Zagrebu, na adresi Branimirova 71E, bolnica je smještena na više od 4.000 m2 te na jednom mjestu svojim pacijentima osigurava najsuvremeniji dijagnostički, terapeutski i rehabilitacijski pristup na razini vodećih svjetskih zdravstvenih institucija.

Čvrsto vjerujemo u potencijal Hrvatske kao destinacije medicinskog turizma i sustavno radimo na pozicioniranju naše bolnice, ali i Hrvatske na međunarodnom tržištu. Danas se u našoj bolnici osim naših građana liječe i pacijenti iz SAD-a, Velike Britanije, Kanade, Švicarske, Irske, Francuske, Iraka, Libije, Slovenije, BiH, Njemačke, Srbije, Crne Gore, i niza drugih zemalja.

Crikvenica International Health Tourism Conference (CIHT konferencija) dvodnevna je manifestacija međunarodnog karaktera, koja pozicionira Hrvatsku među vodeće „destinacije zdravlja“ na karti Europe i šire. Ova konferencija igra važnu ulogu u implementaciji postojećih teorijskih znanja i trendova u praksi te naglašava strateški značaj razvoja zdravstvenog turizma u Hrvatskoj. Konferenciji svake godine prisustvuje više od 150 domaćih i inozemnih eminentnih stručnjaka iz područja zdravstvenog turizma koji su na rukovodećim funkcijama priznatih zdravstvenih i turističkih institucija, a ovogodišnji predavači dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Indije, Portugala, Poljske te naravno Hrvatske.

Iznimna nam je čast bila preuzeti dodijeljeno priznanje i sudjelovati na značajnoj CIHT konferenciji koja okuplja tako velik broj stručnjaka iz područja zdravstvenog turizma.

Fotografija: CIHT Conference Crikvenica Croatia

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba