Izbornik

Specijalna bolnica Sv. Katarina ponosni je partner nove sezone RTL-ovog showa „Život na vagi“

Danas počinje nova sezona RTL-ovog showa „Život na vagi”, a Sv. Katarina ponosni je partner emisije.

Život na vagi je popularan RTL-ov natjecateljski reality gdje kandidate koji se bore s viškom kilograma nadzire tim stručnjaka nutricionista, liječnika i trenera. U sedmoj sezoni koja počinje danas u 21:15h sudjeluje vrhunski tim stručnjaka Centra za liječenje pretilosti Specijalne bolnice Sv. Katarina, a koji kandidatima osigurava profesionalan i individualan pristup u postizanju zdravog stila života i borbi protiv debljine. Kandidati imaju ukupno 2.5 tone, što znači da je izazov jako velik.

U najavi emisije izjavu je dala članica Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sv. Katarina, gđa Jadranka Primorac te naša dr. sc. Martina Linarić, diplomirani inženjer prehrambene tehnologije, nutricionist.

„Svi mi zajedno radimo nešto veliko i važno jer ovo nije samo show, nego ovaj projekt ima i veliku edukacijsku vrijednost u smislu pomoći pretilim osobama u osvješćivanju svog problema te poticanju svijesti o važnosti zdravog života. Pretilost nije samo problem estetske prirode, već prije svega veliki zdravstveni problem jer je povezan s nizom bolesti, od kardiovaskularnih, šećerne bolesti i dr., a procjenjuje se da preko 90% smrti povezanih s kroničnim bolestima u svojoj podlozi ima debljinu“, naglasila je gđa Primorac.

„Za nutricionisticu najveći je izazov osmisliti prehranu za kandidate. Povrće je uvijek tu problematično i diskutabilno, pogotovo kada govorimo o cvjetači i brokuli koje su drugima možda dio tjednog jelovnika, njima nažalost nije. I onda tu smišljam razne ideje za obroke kojima pokušamo progurati povrće koje je njima nepoznanica“, kaže dr. Martina Linarić, nutricionistica.

Ponosni smo na liječnički i nutricionistički tim našeg Centra za pretilost koji sudjeluje i pomaže u neposrednoj realizaciji ovog showa te se zahvaljujemo cijelom timu RTL TV na sjajnoj suradnji, a natjecateljima šaljemo podršku uz poruku da ustraju i ne odustaju te da ostanu kontinuirano motivirani u promjeni svojih životnih navika, a tim Specijalne bolnice Sv. Katarina je uz njih.

Cijelu najavu pogledajte na danas.hr.

Iz medija:

net.hr

24sata.hr

index.hr

slobodnadalmacija.hr

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba