Izbornik

Specijalna bolnica Sv. Katarina postala klinika za ortopediju medicinskog fakulteta sveučilišta u Osijeku

Našoj bolnici dodijeljen je naziv „Klinika za ortopedija Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josip Juraj Strossmajer u Osijeku“.

Na slici: prof.dr. Vlado Guberac, rektor Sveučilišta u Osijeku, prof.dr. Martina Smolić, prodekanica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, Ministar Prof.dr. Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, prof.dr. Dragan Primorac, predsjednik Upravnog vijeća bolnice i prof.dr. Jure Mirat, dekan Medicinskog fakulteta Seučilišta u Osijeku  

Odlukom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, a sukladno Pravilniku o uvjetima koje moraju ispunjavati zdravstvene ustanove za dodjelu naziva klinika, Specijalnoj bolnici Sv. Katarina dodijeljen je naziv „Klinika za ortopedija Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josip Juraj Strossmajer u Osijeku“. Tim povodom održana je prigodna svečanost na kojoj su se uz prof.dr. Dragana Primorca, predsjednika Upravnog vijeća bolnice, prof.dr. Igora Borića, ravnatelja bolnice i brojne djelatnike bolnice sudjelovali ministar znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske prof.dr.sc. Radovan Fuchs, rektor Sveučilišta Josip Juraj Strossmajer u Osijeku prof.dr. Vlado Guberac dekan Medicinskog fakulteta prof.dr. Jure Mirat i prof.dr. Martina Smolić prodekanica Medicinskog fakulteta. Specijalna bolnica Sveta Katarina niz godina je nastavna baza medicinskih fakulteta sveučilišta u Splitu, Rijeci i Osijeku, Medical School Regiomed iz Njemačke, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, Sveučilišta u Osijeku kao i Sveučilišta Sjever te daje veliki doprinos u edukaciji zdravstvenih djelatnika na dodiplomskoj i poslijediplomskoj razini.

Specijalna bolnica Sv. Katarina, europski je centar izvrsnosti i prva europska bolnica s prestižnom američkom akreditacijom „Global Healthcare Accreditation“. Bolnica je nastavna partner institucija s vodećim američkim i njemačkim bolnicama. Specijalna bolnica Sv. Katarina predvodnik je uvođenja integriranog koncepta personalizirane medicine u europsku kliničku praksu, uključujući postupak aplikacije mikrofragmentiranog masnog tkiva s mezenhimalnim matičnim stanicama u liječenju oboljelih od osteoartritisa te provođenja farmakogenomskog, proaktivnog i dijagnostičkog genetičkog testiranja.

sl2 (1).jpg

Na slici: ministar Prof.dr. Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Prof.dr. Vlado Guberac, rektor Sveučilišta u Osijeku, Prof.dr. Jure Mirat, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, prof.dr. Martina Smolić, prodekanica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku i Prof.dr. Dragan Primorac, predsjednika Upravnog vijeća bolnice

Bolnica je službena bolnica Hrvatske nogometne reprezentacije i Hrvatskog olimpijskog odbora, a u njoj se liječe vrhunski sportaši sa svih kontinenata. U suradnji s vodećom američkom bolnicom Mayo Clinic i International Society for Applied Biological Science, bolnica organizira vodeće svjetske znanstvene događaje iz područja genetike u kojima je do sada sudjelovalo 5 000 znanstvenika iz 75 država, među kojima i 7 dobitnika Nobelove nagrade. U bolnici se godišnje dijagnosticira i liječi više od 35 tisuća pacijenata.

Odlukom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH, bolnica je postala sastavnica “Znanstvenog centra izvrsnosti za personaliziranu brigu o zdravlju”. Vodeći svjetski online časopis za medicinski turizam „International Medical Travel Journal (IMTJ)“, 2017. godine Specijalnoj bolnici Sv. Katarina dodijelio je nagradu za izvrsnost i inovacije u medicinskom turizmu te je bolnica proglašena “Najboljom međunarodnom specijalnom bolnicom godine”. Iste godine bolnica je tijekom dodjele „European Business Award“, zahvaljujući poslovnim uspjesima izabrana među deset najboljih europskih kompanija u svojoj kategoriji. Hrvatska gospodarska komora 2019. godine, bolnici uručila posebnu nagradu "Priznanje za izvrsnost, inovacije i poduzetništvo u zdravstvu”.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba